გერმანიის ფედერალური ინსტიტუტის პროფესორი ბერნდ შეფერი აცხადებს, რომ ტოსტერში დაბრაწულ-დახრუკული პური (ე.წ "ტოსტი") ჯანმრთელობისთვის მავნებელია. რაც უფრო მეტხანს იწვება ის, მით მეტია მასში აკრილამიდის შემცველობა. ამ ნივთიერებას კი კანცეროგენების (სიმსივნის მაპროვოცირებელი ნაერთები) სიაში მოიაზრებენ. აკრილამიდის გენოტოქსიკურობა და მის მიერ დნმ-ის დაზიანების უნარი ცხოველებზე ჩატარებული არაერთი კვლევითაა დადასტურებული.
ცხადია, ადამიანებზე მსგავსი ექსპერიმენტები არ ჩატარებულა, მაგრამ ეფექტის იდენტურობა სავარაუდოა... განაგრძეთ კითხვა