ბანანი ყველას უყვარს - უფროსებსაც და ბავშვებსაც. ბანანის სარგებლობაზეც ბევრი თქმულა. ამჯერად გავიგებთ პასუხს ერთ-ერთ ყველაზე აქტუალურ შეკითხვაზე, რომელიც ბანანს ეხება - რომელი ბანანია უფრო სასარგებლო, ახალი თუ დარბილებული და ოდნავ უკვე ფერშეცვლილი? თითქოს პასუხი აშკარაა. გაცილებით კარგად გამოიყურება ყვითელკანიანი და საკმაოდ მაგარი, მჭიდრო რბილობის მქონე ბანანი. თუმცა თურმე სხვაობა ყოფილა არა მხოლოდ გემოში, არამედ ორგანიზმზე ზემოქმედებაც ახალ და უფრო მწიფე ბანანებს, სხვადასხვანაირი აქვთ.
როცა ბანანი რბილდება და მეტად მწიფდება, უფრო ტკბილია. ეს იმიტომ ხდება, რომ რთული ნახშირწყლები და შაქარი თანდათან იყოფა და უფრო მარტივ საქაროზად იშლება. შესაბამისად, ორგანიზმს უფრო უიოლდება მისი ათვისება და ეს პროდუქტი თურმე საჭმლის მომნელებელი ორგანოებისთვისაც მეტად სასარგებლო ყოფილა. მწიფე ბანანებში გაცილებით მეტია სასარგებლო ვიტამინები და სხვადასხვა მიკროელემენტი – ეს მეცნიერების მიერ დადასტურებული ფაქტიცაა. გნაგრძეთ კითხვა