ბანანი ყველა ბავშვის საყვარელი ხილია და ბევრი მშობელიც ანებივრებს შვილს ამ ნუგბარით. რატომღაც ბანანის გარეცხვა ბევრს ჩვევად არ აქვს. ალბათ იმიტომ, რომ მაინც გაფცქვნილს მივირთმევთ. იგივე შეცდომას ხშირად უშვებენ მშობლებიც - არ რეცხავენ და იმავე ხელით აწვდიან კანგაცლილ ნაყოფს ბავშვს, რომლითაც უსუფთაო კანი გააცალეს. ამ გზით კანზე მოთავსებული მიკრობები ნაყოფზეც ხვდებიან და შესაბამისად, ბაშვის ორგანიზმშიც, რამაც შეიძლება ინტოქსიკაცია გამოიწვიოს. ისიც გაითვალისწინეთ, რომ ბანანის კანი უბრალოდ ჭუჭყიანი არ არის. ის შეიძლება ქიმიურად იყოს დამუშავებული, რაც რისკს კიდევ უფრო ზრდის. ამიტომ ბანანის ნაყოფი ბავშვს ისე მიაწოდეთ, რომ ჭუჭყიანი ხელით რბილობს არ შეეხოთ...განაგრძეთ კითხვა