მიკროტალღოვან ღუმელში მომზადებული პოპკორნი
პოპკორნი შეიცავს მჟავებს, რომლებიც ქალებში უშვილობას იწვევს. მეცნიერები ირწმუნებიან, რომ მიკროტალღოვან ღუმელში მომზადებული პოპკორნი ზრდის სიმსივნის გაჩენის შანსს.
ხელოვნური დამატკბობლები
ხალხი, რომელიც ცდილობს არ მიიღოს შაქარი, დიეტაზე არიან ან დიაბეტი აქვთ, ყველაზე ხშირად ხელოვნურ დამატკბობლებს ეძალებიან. მრავალმა კვლევებმა ცხადყო, რომ ხელოვნური დამატკბობლები სისხლში შაქრის დონეს არღვევს. მედიკოსები ეჭვობენ, რომ ისინი ტვინის ავთვისებიანი სიმსივნის გამომწვევ ქიმიკატებს შეიცავენ.
ალკოჰოლი
უახლესი კვლევის თანახმად გამოვლინდა, რომ პოსტმენსტრუალური ასაკის ქალები, რომლებიც ერთ ჭიქა ალკოჰოლს მაინც სვამენ დღეში, მკერდის სიმსივნის გაჩენის რისკს 30%-თ ზრდიან. ალკოჰოლი არის რიგით მეორე მიზეზი ონკოლოგიური დაავადებების. პირველი - თამბაქოა.
რაფინირებული შაქარი, გაზიანი სასმელები და სიროფი
ბევრი თვლის, რომ რაფინირებული შაქარი აჩქარებს ავთვისებიანი უჯრედების ზრდას. ერთ-ერთ მთავარ დამნაშავედ ითვლება ფრუქტოზის სიროფი, რადგან ის მარტივად იწოვს კიბოს უჯრედებს. აქედან გამომდინარე, ტორტები, ნამცხვრები და გაზიანი სასმელები შავ სიაში უნდა შეიტანოთ.
მომზადებულია topnews.ru-ს მიხედვით.