Faceამბები
საზოგადოება

26

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ორშაბათი, მთვარის ოცდამეცხრე დღე დაიწყება 03:56-ზე, მთვარე 21:22-დან ტყუპში იქნება – საკმაოდ რთული დღეა. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ფინანსურ ოპერაციებს, ყოველგვარ ვაჭრობასა და სასამართლო საქმეს. სხვა დღისთვის გადადეთ უფროსთან შეხვედრა და საქმეებზე საუბარს. არ გირჩევთ მგზავრობას, საქმეების გარჩევას. მეტად დაისვენეთ. კარგია მსუბუქი ვარჯიში. ამ დღეს ქორწინება დაუშვებელია. განქორწინების მიზეზი ერთ-ერთი მეუღლის ღალატი ან ტყუილი გახდება. სასურველია ამ დღეს დაიცვათ მარხვა. ნებადართულია რძის პროდუქტები. ხორცი არა. ძილის წინ მიიღეთ გამწმენდი შხაპი. ნაკლები დრო გაატარეთ უჰაერო ოთახში, მოერიდეთ ე.წ. მოწევის ადგილებს. გაანიავეთ ოთახი. შეამცირეთ დატვირთვა ხელებსა და მხრებზე.
პოლიტიკა
მსოფლიო
სამხედრო
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
მოზაიკა
მეცნიერება
წიგნები
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
როგორ შევინახოთ მაცივარში პროდუქტი სწორად? 5 მნიშვნელოვანი წესი
როგორ შევინახოთ მაცივარში პროდუქტი სწორად? 5 მნიშვნელოვანი წესი

1899 წლის 8 აგ­ვის­ტოს გა­მომ­გო­ნე­ბელ­მა ალ­ბერტ მარ­შალ­მა - მი­ნე­სო­ტა­დან, თა­ვი­სი გა­მო­გო­ნე­ბა - მა­ცი­ვა­რი და­ა­პა­ტენ­ტა. ამის შემ­დეგ პრო­დუქ­ტე­ბის შე­ნახ­ვის წე­სე­ბი სა­მუ­და­მოდ შე­იც­ვა­ლა. დღეს მა­ცივ­რის გა­რე­შე წარ­მო­უდ­გე­ნე­ლია ნე­ბის­მი­ე­რი სამ­ზა­რე­უ­ლო.

მა­ცი­ვარ­ში პრო­დუქ­ტე­ბის არას­წო­რად შე­ნახ­ვას მივ­ყა­ვართ იქამ­დე, რომ ისი­ნი სწრა­ფად ფუჭ­დე­ბა, შრე­ბა და უსი­ა­მოვ­ნო სუნს იღებს. გა­დატ­ვირ­თულ მა­ცი­ვარ­ში კი ჰა­ე­რის ცირ­კუ­ლა­ცია ირ­ღვე­ვა. მო­დით, გა­ვერ­კვეთ, თუ რო­გორ უნდა გა­მო­ვი­ყე­ნოთ ად­გი­ლი მა­ცი­ვარ­ში, რო­მე­ლი პრო­დუქ­ტი რამ­დე­ნი ხანი უნდა გა­ვა­ჩე­როთ შიგ­ნით და რო­გორ ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე შე­ვი­ნა­ხოთ, რათა სა­სარ­გებ­ლო თვი­სე­ბე­ბი მაქ­სი­მა­ლუ­რად დიდ­ხანს შე­ი­ნარ­ჩუ­ნოს.

წესი პირ­ვე­ლი:

ერთ-ერთი მთა­ვა­რი პრინ­ცი­პი მა­ცი­ვარ­ში პრო­დუქ­ტის შე­ნახ­ვი­სა - მათი სწო­რი გან­ლა­გე­ბაა. ყვე­ლა გან­ყო­ფი­ლე­ბას სა­კუ­თა­რი ტემ­პე­რა­ტუ­რუ­ლი რე­ჟი­მი გა­აჩ­ნია. რო­გორც წესი, ყვე­ლა­ზე მაღ­ლა ინა­ხე­ბა რძის პრო­დუქ­ტი (ხაჭო, კა­რა­ქი, არა­ჟა­ნი), სა­ყი­ნუ­ლე­ში - გა­ყი­ნუ­ლი პრო­დუქ­ტე­ბი: პელ­მე­ნი, ბლი­ნი, თევ­ზი, ხორ­ცი. სპე­ცი­ა­ლურ, გა­მო­სა­წევ ყუ­თებ­ში კი - ბოსტნე­უ­ლი.

წესი მე­ო­რე:

არ და­გა­ვი­წყდეთ, რომ ყვე­ლა­ზე თბი­ლი ად­გი­ლი - მა­ცივ­რის კა­რია. მალ­ფუ­ჭე­ბა­დი პრო­დუქ­ტის კა­რებ­ში შე­ნახ­ვა არ შე­იძ­ლე­ბა.

წესი მე­სა­მე:

მზა კერ­ძე­ბი შე­ი­ნა­ხეთ სპე­ცი­ა­ლურ, თავ­და­ხუ­რულ ჭურ­ჭელ­ში.

წესი მე­ო­თხე:

ნუ შე­ი­ნა­ხავთ გვერ­დიგ­ვერდ: ცო­ცხალ და მზა პრო­დუქტს; ცო­ცხალ და შე­ბო­ლილ პრო­დუქტს; ძეხ­ვებს - ხილ­თან

და ბოსტნე­ულ­თან; ხილს და ბოსტნე­ულს ერ­თად; სა­ლა­თებს, ხილს და თევზს ერ­თად.

წესი მე­ხუ­თე:

აუ­ცი­ლებ­ლად და­ი­ცა­ვით სი­სუფ­თა­ვე!

რჩე­ვე­ბი "ნი­კო­რას­გან": რო­გორ შე­ვი­ნა­ხოთ სწო­რად, მათ მიერ წარ­მო­ე­ბუ­ლი და სხვა პრო­დუქ­ტე­ბი.

ბლი­ნი ხორ­ცით "მზა­რე­უ­ლი"

გა­ყი­ნუ­ლი ბლი­ნი აუ­ცი­ლებ­ლად შე­ი­ნა­ხეთ მი­ნუს ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე, სა­ყი­ნუ­ლე­ში.

შე­ნახ­ვის ვადა:

-22... -180 C - 90 დღე

გა­ით­ვა­ლის­წი­ნეთ, რომ შე­ფუთ­ვის გახ­სნის შემ­დეგ ბლი­ნი ისევ, მი­ნუს ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე, სა­ყი­ნუ­ლე­ში უნდა მო­ა­თავ­სოთ.

ძეხ­ვი სა­ლი­ა­მი "ნი­კო­რა"

ძეხ­ვის შე­ნახ­ვის პი­რო­ბე­ბი შემ­დე­გია: 0…+80 C – 30 დღე.

რაც შე­ე­ხე­ბა უკვე დაჭ­რილ ძეხვს, ის უმ­ჯო­ბე­სია მო­ა­თავ­სოთ მა­ცი­ვარ­ში, მი­ნის თავ­და­ხუ­რულ ჭურ­ჭელ­ში. პრო­დუქ­ტის შე­ნახ­ვი­სათ­ვის სა­ჭი­რო ტემ­პე­რა­ტუ­რა ამ შემ­თხვე­ვა­ში იგი­ვეა.

ლი­მო­ნი

შე­ნახ­ვის ოპ­ტი­მა­ლუ­რი ტემ­პე­რა­ტუ­რა 6-70 C-ია.

ამა­ზე უფრო და­ბალ ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე იგი მალე ფუჭ­დე­ბა.

ბოსტნე­ულ­მა დიდ­ხანს რომ გაძ­ლოს, ძირ­ში სამ­ზა­რე­უ­ლოს ქა­ღალ­დი ჩა­უ­ფი­ნეთ.

კატ­ლე­ტი ოჯა­ხუ­რი"მზა­რე­უ­ლი"

კატ­ლე­ტის შე­ნახ­ვის ვა­დაა:-22... -180 C – 90 დღე

შე­ფუთ­ვის გახ­სნის შემ­დეგ, კატ­ლე­ტი უნდა შე­ი­ნა­ხოთ სა­ყი­ნუ­ლე­ში, იგი­ვე ტემ­პე­რა­ტუ­რუ­ლი მაჩ­ვე­ნებ­ლის პი­რო­ბებ­ში.

პელ­მე­ნი ციმ­ბი­რუ­ლი"მზა­რე­უ­ლი"

პელ­მე­ნი შე­ი­ნა­ხეთ მი­ნუს ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე, სა­ყი­ნუ­ლე­ში.

შე­ნახ­ვის ვადა: -22... -180 C – 90 დღე

შე­ფუთ­ვის გახ­სნის შემ­დეგ, დარ­ჩე­ნი­ლი პელ­მე­ნი აუ­ცი­ლებ­ლად და­აბ­რუ­ნეთ კვლავ სა­ყი­ნუ­ლე­ში.

ძეხ­ვი სა­ე­ქი­მო "ნი­კო­რა"

ძეხ­ვი "სა­ე­ქი­მო" ინა­ხე­ბა მა­ცი­ვარ­ში, პლი­უს ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე.

შე­ნახ­ვის ვადა: 0... +80 C – 30 დღე

უკვე დაჭ­რი­ლი ძეხ­ვი უნდა მო­ა­თავ­სეთ მი­ნის თავ­და­ხუ­რულ ჭურ­ჭელ­ში და ისე შე­ი­ნა­ხოთ მა­ცი­ვარ­ში. პრო­დუქ­ტის შე­ნახ­ვი­სათ­ვის სა­ჭი­რო ტემ­პე­რა­ტუ­რა ამ შემ­თხვე­ვა­შიც იგი­ვე რჩე­ბა.

პას­ტე­რი­ზე­ბუ­ლი რძე 17 გრა­დუს­ზე ინა­ხე­ბა 3 თვე

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ჩრდილოეთ კორეის ახალმა სამხედრო ხომალდმა კატასტროფა განიცადა

როგორ შევინახოთ მაცივარში პროდუქტი სწორად? 5 მნიშვნელოვანი წესი

როგორ შევინახოთ მაცივარში პროდუქტი სწორად? 5 მნიშვნელოვანი წესი

1899 წლის 8 აგვისტოს გამომგონებელმა ალბერტ მარშალმა - მინესოტადან, თავისი გამოგონება - მაცივარი დააპატენტა. ამის შემდეგ პროდუქტების შენახვის წესები სამუდამოდ შეიცვალა. დღეს მაცივრის გარეშე წარმოუდგენელია ნებისმიერი სამზარეულო.

მაცივარში პროდუქტების არასწორად შენახვას მივყავართ იქამდე, რომ ისინი სწრაფად ფუჭდება, შრება და უსიამოვნო სუნს იღებს. გადატვირთულ მაცივარში კი ჰაერის ცირკულაცია ირღვევა. მოდით, გავერკვეთ, თუ როგორ უნდა გამოვიყენოთ ადგილი მაცივარში, რომელი პროდუქტი რამდენი ხანი უნდა გავაჩეროთ შიგნით და როგორ ტემპერატურაზე შევინახოთ, რათა სასარგებლო თვისებები მაქსიმალურად დიდხანს შეინარჩუნოს.

წესი პირველი:

ერთ-ერთი მთავარი პრინციპი მაცივარში პროდუქტის შენახვისა - მათი სწორი განლაგებაა. ყველა განყოფილებას საკუთარი ტემპერატურული რეჟიმი გააჩნია. როგორც წესი, ყველაზე მაღლა ინახება რძის პროდუქტი (ხაჭო, კარაქი, არაჟანი), საყინულეში - გაყინული პროდუქტები: პელმენი, ბლინი, თევზი, ხორცი. სპეციალურ, გამოსაწევ ყუთებში კი - ბოსტნეული.

წესი მეორე:

არ დაგავიწყდეთ, რომ ყველაზე თბილი ადგილი - მაცივრის კარია. მალფუჭებადი პროდუქტის კარებში შენახვა არ შეიძლება.

წესი მესამე:

მზა კერძები შეინახეთ სპეციალურ, თავდახურულ ჭურჭელში.

წესი მეოთხე:

ნუ შეინახავთ გვერდიგვერდ: ცოცხალ და მზა პროდუქტს; ცოცხალ და შებოლილ პროდუქტს; ძეხვებს - ხილთან

და ბოსტნეულთან; ხილს და ბოსტნეულს ერთად; სალათებს, ხილს და თევზს ერთად.

წესი მეხუთე:

აუცილებლად დაიცავით სისუფთავე!

რჩევები ”ნიკორასგან”: როგორ შევინახოთ სწორად, მათ მიერ წარმოებული და სხვა პროდუქტები.

ბლინი ხორცით ”მზარეული”

გაყინული ბლინი აუცილებლად შეინახეთ მინუს ტემპერატურაზე, საყინულეში.

შენახვის ვადა:

-22... -180 C - 90 დღე

გაითვალისწინეთ, რომ შეფუთვის გახსნის შემდეგ ბლინი ისევ, მინუს ტემპერატურაზე, საყინულეში უნდა მოათავსოთ.

ძეხვი სალიამი ”ნიკორა”

ძეხვის შენახვის პირობები შემდეგია: 0…+80 C – 30 დღე.

რაც შეეხება უკვე დაჭრილ ძეხვს, ის უმჯობესია მოათავსოთ მაცივარში, მინის თავდახურულ ჭურჭელში. პროდუქტის შენახვისათვის საჭირო ტემპერატურა ამ შემთხვევაში იგივეა.

ლიმონი

შენახვის ოპტიმალური ტემპერატურა 6-70 C-ია.

ამაზე უფრო დაბალ ტემპერატურაზე იგი მალე ფუჭდება.

ბოსტნეულმა დიდხანს რომ გაძლოს, ძირში სამზარეულოს ქაღალდი ჩაუფინეთ.

კატლეტი ოჯახური”მზარეული”

კატლეტის შენახვის ვადაა:-22... -180 C – 90 დღე

შეფუთვის გახსნის შემდეგ, კატლეტი უნდა შეინახოთ საყინულეში, იგივე ტემპერატურული მაჩვენებლის პირობებში.

პელმენი ციმბირული"მზარეული"

პელმენი შეინახეთ მინუს ტემპერატურაზე, საყინულეში.

შენახვის ვადა: -22... -180 C – 90 დღე

შეფუთვის გახსნის შემდეგ, დარჩენილი პელმენი აუცილებლად დააბრუნეთ კვლავ საყინულეში.

ძეხვი საექიმო ”ნიკორა”

ძეხვი „საექიმო“ ინახება მაცივარში, პლიუს ტემპერატურაზე.

შენახვის ვადა: 0... +80 C – 30 დღე

უკვე დაჭრილი ძეხვი უნდა მოათავსეთ მინის თავდახურულ ჭურჭელში და ისე შეინახოთ მაცივარში. პროდუქტის შენახვისათვის საჭირო ტემპერატურა ამ შემთხვევაშიც იგივე რჩება.

პასტერიზებული რძე 17 გრადუსზე ინახება 3 თვე

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია

8-9 ოქტომბერს ძლიერი წვიმა და ქარია, 10-ში კვლავ გამოიდარებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი