ქიშმიშის ამ უნიკალური სამკურნალო თვისებების შესახებ ჯერ არაფერი გსმენიათ

ქიშმიშის ამ უნიკალური სამკურნალო თვისებების შესახებ ჯერ არაფერი გსმენიათ

ქიშმიში ძალიან სასარგებლოა. იგი მდიდარია მინერალური მარილებით, ორგანული მჟავებითა და ვიტამინებით, ცილებით, ცხიმებითა და ნახშირწყლებით. გლუკოზისა და ფრუქტოზის შემცველობა მასში 8-ჯერ მეტია, ვიდრე ყურძენში. ქიშმიში ორნაირია - თეთრი და შავი. შავს უფრო სასარგებლოდ მიიჩნევენ. გარდა ამისა, თეთრ ქიშმიშს ფერის შესანარჩუნებლად გოგირდის ანჰიდრიდით ამუშავებენ, ამიტომ ჭამამდე ის საგულდაგულოდ უნდა გარეცხოთ: ჯერ ცივ წყალში გაავლოთ, მერე მდუღარე გადაავლოთ, ბოლოს კი - ისევ ცივი წყალი.

ქიშმიში აძლიერებს იმუნიტეტს. მასში უხვად არის ანტიოქსიდანტები, რომლებიც უჯრედებს თავისუფალი რადიკალებისგან იცავს. ქიშმიში სასარგებლოა ბავშვებისთვის, რომლებსაც ცუდად სძინავთ და ხშირად ჭირვეულობენ. B ჯგუფის ვიტამინები - B1, B2 და B6, ასევე - მიკროელემენტები K, რომლებიც ქიშმიშში ბევრია, აწესრიგებს ცენტრალური ნერვული სისტემის მუშაობას, ბავშვი წყნარდება, ღრმად და მშვიდად სძინავს. ქიშმიში რკინის ერთ-ერთი საუკეთესო წყაროა. რკინა ჰემოგლობინის შემადგენლობაში შედის, ჰემოგლობინი კი სისხლის წითელი უჯრედების მთავარი კომპონენტია. ქიშმიში შეიცავს იშვიათ მიკროელემენტს - ბორს, ურომლისოდაც შეუძლებელია კალციუმის - ძვლების ძირითადი საშენი მასალის - ნორმალური ათვისება. გაითვალისწინეთ: ქიშმიში რეკომენდებული არ არის სიმსუქნისკენ მიდრეკილი

და შაქრიანი დიაბეტის მქონე ბავშვებისთვის!

გაგრძელება

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს