კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის წყლულის დროს გამოსაყენებელი ხალხური რეცეპტი თამარ მამაცაშვილის წიგნიდან "კარაბადინი". წიგნში თავმოყრილია ხალხში გაბნეული რეცეპტები და თითოეულ მათგანს ახლავს ექიმის კომენტარი. ამ წიგნის შეძენა შეგიძლიათ "ბიბლუსის" მაღაზიებში.
გარეცხილი, კარგად გამშრალი ქაცვი გაწურეთ წვენსაწურში. წვენს დაუმატეთ იმავე რაოდენობის შაქარი. ნარევი უნდა შეათბოთ ცეცხლზე 40°C-მდე (მეტი არ შეიძლება) და განუწყვეტლივ ურიოთ, ვიდრე შაქარი არ გაიხსნება. შემდეგ ცხელი ნარევი ჩაასხით გასტერილებულ ქილებში. ამგვარად მომზადებული ჟელე კარგად ინახება და თანაც ვიტამინებს ინარჩუნებს. მას იყენებენ ორგანიზმის დასუსტებისას, იმუნიტეტის დაქვეითებისას, ნებისმიერი დაავადებისას, ალერგიის გარდა. ქაცვის ზეთი აფთიაქებში იყიდება. თითო ჩაის კოვზი მიიღეთ ყოველ დილით, უზმოზე, ჭამამდე ნახევარი საათით ადრე. განაგრძეთ კითხვა