დიდი ხანი არაა, რაც ჩვენს ბაზრებში წითელი კომბოსტო გამოჩნდა. ლამაზი, ეგზოტიკური ფერის გამო მალე გახდა პოპულარული. როგორც გაირკვა, თეთრ კომბოსტოსთან შედარებით, მასში მეტია სასარგებლო ნივთიერებები და ვიტამინები:
კალიუმი, მაგნიუმი, რკინა, ფიტონციდები, ფერმენტები, ცილები და ბოჭკოვანები.
ცნობილია, რომ ძველ რომში ფილტვების დაავადებებს მკურნალობდნენ კომბოსტოს წვენით. კომბოსტოს მირთმევა სასარგებლოა ალკოჰოლური სასმელის მიღების წინ, რადგან ის ამცირებს მის მოქმედებას.
მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ მისი მიღება ორჯერ ამცირებს ძუძუს კიბოს რისკს. მას ოდნავ მომწარო გემოს აძლებს გლუკოკოზინოლადები, რომლებიც აგრეთვე ხელს უშლიან კიბოს უჯრედების გავრცელებას. ჰიპერტონიული დაავადებების მქონე ადამიანებმა წითელი კომბოსტო უნდა ჩართონ თავის კვების რაციონში... განაგრძეთ კითხვა