კომში არომატული და ძალიან გემრიელი ხილია. კომში კაცობრიობამ ათასი წლის წინ გაიცნო და ნელ-ნელა მისი სამკურნალო თვისებების შესახებაც შეიტყო. კომში შეგიძლიათ მიირთვათ ნედლად, გამხმარი, მოხარშოთ კომპოტი, გამოაცხოთ ან შეწვათ.
შემწვარი კომში არაჩვეულებრივი მისაყოლებელია ხორცისთვის.
1. კომშის კანი ეპითელური ქსოვილის შემაერთებელია
ეპითელიური ქსოვილი უჯრედების უწყვეტი ფენაა, რომელიც სხეულსა და ორგანოებს ფარავს. კომშის კანს დარღვეული ეპითელიუმის აღდგენა შეუძლია.
2. კომში წონაში გაკლებინებთ
კომშის 84% წყალია. დაბალკალორიულობის გამო კომში წონის პრობლემის მოგვარებაში დაგეხმარებათ. ჭამიდან ჭამამდე თუ მოგშივდებათ ტკბილეულს ან სხვა სახის სასუსნაოს არ მიეძალოთ, მიირთვით კომში, რომელიც გამარაგებთ
ვიტამინებით: РР, А, В2, В1, ასევე გაწვდით კერატინს და ასკორბინის მჟავას. კომში წვავს ცხიმებს და შესაბამისად ანადგურებს ქოლესტერინსაც. 100გრ კომშს მხოლოდ და მხოლოდ 48 კალორია აქვს... განაგრძეთ კითხვა