მოზაიკა
მსოფლიო

19

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ორშაბათი, მთვარის ოცდამეორე დღე დაიწყება 02:56-ზე, მთვარე მერწყულშია არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები. ყოველდღიური საქმეებით შემოიფარგლეთ. ნუ მიიღებთ მნიშვნელოვან გადაწყვეტილებებს. ვაჭრობისთვის არახელსაყრელი დღეა. მოერიდეთ საქმეების, ურთიერთობების გარჩევას. აკონტროლეთ ემოციები. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის. ცოდნის მისაღებად, გამოცდის ჩასაბარებლად. ცუდი დღეა საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. უფროსთან ურთიერთობა კარგს არაფერს მოგიტანთ. გახსოვდეთ, რომ ამ დღეს ადამიანები უფრო მეტ დაპირებას იძლევიან, ვიდრე სინამდვილეში გაგიკეთებენ. მეტად დაისვენეთ, ივარჯიშეთ, მაგრამ მკვეთრ ილეთებს მოერიდეთ. შეასრულეთ საოჯახო საქმეები. ქორწინება და ნიშნობა სხვა დღისთვის გადადეთ. გაფრთხილდით, მოსალოდნელია ტრავმები და მოტეხილობები.
კულტურა/შოუბიზნესი
სამხედრო
სამართალი
საზოგადოება
მეცნიერება
სპორტი
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
როგორ მოვიქცეთ სუფრასთან - ეტიკეტი და კარგი მანერები
როგორ მოვიქცეთ სუფრასთან - ეტიკეტი და კარგი მანერები

კარ­გი მა­ნე­რე­ბი და სუფ­რას­თან მოქ­ცე­ვის წე­სე­ბი ეს ისაა, რაც ყვე­ლა ადა­მი­ან­მა უნდა იცო­დეს! შე­საძ­ლოა, ბევ­რის­თვის ეს მო­მა­ბეზ­რე­ბე­ლი და უსარ­გებ­ლო შე­ზღუდ­ვე­ბია, თუმ­ცა მისი დაც­ვა გარ­კვე­ულ წრე­ებ­ში აუ­ცი­ლებ­ლად მო­გი­წევთ, რა თქმა უნდა, თუ არ გსურთ, რომ ხმა­მაღ­ლა მოხვრე­პილ­მა ჩაიმ ან კბი­ლე­ბის გა­მო­ჩიჩ­ქვნამ სა­მუ­და­მოდ და­გი­ხუ­როთ მათი კარი.

ტერ­მი­ნი ეტი­კე­ტი ფრან­გუ­ლი ენი­დან მომ­დი­ნა­რე­ობს. ის აღ­ნიშ­ნავს ქცე­ვის კო­დექსს, რო­მე­ლიც გა­მო­ხა­ტავს თქვენს და­მო­კი­დე­ბუ­ლე­ბას სო­ცი­ა­ლუ­რი კლა­სის ან ჯგუ­ფის მი­მართ.

  • სუფ­რას­თან მოქ­ცე­ვის მთა­ვა­რი წე­სია, რაც შე­იძ­ლე­ბა ჩუ­მად, ან სუ­ლაც უხ­მა­უ­როდ მი­ირ­თვათ და და­ლი­ოთ.
  • მა­გი­დას­თან დაჯ­დო­მი­სას თვალს ხში­რად ხვდე­ბა ტექ­სტი­ლის ხელ­სა­ხო­ცი, რო­მელ­საც და­ნიშ­ნუ­ლე­ბი­სა­მებრ იშ­ვი­ა­თად იყე­ნე­ბენ. ხე­ლის მსუ­ბუ­ქი მოძ­რა­ო­ბით გახ­სე­ნით და მუხ­ლებ­ზე და­ი­დეთ. ამ ხელ­სა­ხო­ცით ხე­ლის ან პი­რის გაწ­მენ­და რე­კო­მენ­დი­რე­ბუ­ლი არაა, მაქ­სი­მუმ - ტუ­ჩებ­ზე ნა­ზად მი­ი­დოთ სას­მე­ლის და­ლე­ვის შემ­დეგ სის­ვე­ლის შე­საშ­რო­ბად.
  • იმის თქმა ალ­ბათ სა­ჭი­როც არაა, რომ გა­მარ­თუ­ლი უნდა იჯ­დეთ და სუფ­რას იდაყ­ვე­ბი არ უნდა და­აყ­რდნოთ.
  • სუფ­რას­თან დაჯ­დო­მის­თა­ნა­ვე მა­შინ­ვე ჭა­მას ნუ და­ი­წყებთ. და­ე­ლო­დეთ, სა­ნამ სუფ­რის ყვე­ლა წევ­რი დაჯ­დე­ბა და შე­ე­ცა­დეთ, ერ­თობ­ლი­ვად თუ არა, ოდ­ნა­ვი დაგ­ვი­ა­ნე­ბით და­ა­გე­მოვ­ნოთ.
  • საკ­ვე­ბის და­წუ­ნე­ბა ცუდი ტო­ნია. მი­თუ­მე­ტეს თუ სტუმ­რად ოჯახ­ში ხართ. აღ­ფრთო­ვა­ნე­ბის გა­მო­ხატ­ვა კი ყო­ველ­თვის მი­სა­სალ­მე­ბე­ლია.

ახლა რაც შე­ე­ხე­ბა თა­ვად ჭურ­ჭელ­თან და დანა-ჩან­გალ­თან ურ­თი­ერ­თო­ბას. უმე­ტე­სად, ყველ­გან მარ­ტი­ვად გა­წყო­ბი­ლი სუფ­რა გვხვდე­ბა, ყო­ველ­გვა­რი ზედ­მე­ტი ჩან­გლი­სა თუ თეფ­ში-ჭი­ქის გა­რე­შე. გა­ით­ვა­ლის­წი­ნეთ, რომ ბო­კა­ლი, რო­მე­ლიც ზო­მით შე­და­რე­ბით მომცროა, ყო­ველ­თვის ალ­კოჰო­ლუ­რი სას­მე­ლის, უფრო ზუს­ტად, ღვი­ნის­თვის გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა, ხოლო დიდი ბო­კა­ლი გა­მაგ­რი­ლე­ბე­ლი სას­მე­ლის ან წყლის­თვი­საა გან­კუთ­ვნი­ლი.

თუ თეფ­შის გარ­შე­მო ბევ­რი სა­ხე­ო­ბის დანა-ჩან­გა­ლია და­ლა­გე­ბუ­ლი, არ და­იბ­ნეთ. სუფ­რა­ზე საკ­ვე­ბი და­წყო­ბი­ლი დანა-ჩან­გლის თან­მიმ­დევ­რო­ბით შე­მო­ვა, გა­მო­ი­ყე­ნეთ ისი­ნი "გა­რე­დან-შიგ­ნით" პრინ­ცი­პით და ყვე­ლა­ფე­რი თა­ვის ად­გი­ლას დად­გე­ბა.

თუკი სუფ­რას­თან წვნი­ა­ნია, ბოლო წვე­თებს ად­ვი­ლად ამო­ი­ღებთ კოვ­ზით თუკი თეფშს თქვე­ნი სა­წი­ნა­აღ­მდე­გო მი­მარ­თუ­ლე­ბით ოდ­ნავ აწევთ. ისე კი, მა­ინ­ცდა­მა­ინც აუ­ცი­ლე­ბე­ლი არაა ბოლო კოვ­ზიც მი­ირ­თვათ. მთა­ვა­რი თეფ­შის თავ­თან პა­ტა­რა თეფ­ში პუ­რის­თვი­საა გან­კუთ­ვნი­ლი.

ძა­ლი­ან მო­სა­ხერ­ხე­ბე­ლია, რო­დე­საც პუ­რის სუფ­რა­ზე და­დე­ბა არ გი­წევთ გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

ხაშლამა
0

ხაშლამის საჭმელი რკინის ხელი არაა ბუკეტში?

:-)))))))))) :-)

 

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ვოლოდიმირ ზელენსკი, რომში აშშ-ის ვიცე-პრეზიდენტს ჯეი დი ვენსს და სახელმწიფო მდივანს მარკო რუბიოს შეხვდა

როგორ მოვიქცეთ სუფრასთან - ეტიკეტი და კარგი მანერები

როგორ მოვიქცეთ სუფრასთან - ეტიკეტი და კარგი მანერები

კარგი მანერები და სუფრასთან მოქცევის წესები ეს ისაა, რაც ყველა ადამიანმა უნდა იცოდეს! შესაძლოა, ბევრისთვის ეს მომაბეზრებელი და უსარგებლო შეზღუდვებია, თუმცა მისი დაცვა გარკვეულ წრეებში აუცილებლად მოგიწევთ, რა თქმა უნდა, თუ არ გსურთ, რომ ხმამაღლა მოხვრეპილმა ჩაიმ ან კბილების გამოჩიჩქვნამ სამუდამოდ დაგიხუროთ მათი კარი.

ტერმინი ეტიკეტი ფრანგული ენიდან მომდინარეობს. ის აღნიშნავს ქცევის კოდექსს, რომელიც გამოხატავს თქვენს დამოკიდებულებას სოციალური კლასის ან ჯგუფის მიმართ.

  • სუფრასთან მოქცევის მთავარი წესია, რაც შეიძლება ჩუმად, ან სულაც უხმაუროდ მიირთვათ და დალიოთ.
  • მაგიდასთან დაჯდომისას თვალს ხშირად ხვდება ტექსტილის ხელსახოცი, რომელსაც დანიშნულებისამებრ იშვიათად იყენებენ. ხელის მსუბუქი მოძრაობით გახსენით და მუხლებზე დაიდეთ. ამ ხელსახოცით ხელის ან პირის გაწმენდა რეკომენდირებული არაა, მაქსიმუმ - ტუჩებზე ნაზად მიიდოთ სასმელის დალევის შემდეგ სისველის შესაშრობად.
  • იმის თქმა ალბათ საჭიროც არაა, რომ გამართული უნდა იჯდეთ და სუფრას იდაყვები არ უნდა დააყრდნოთ.
  • სუფრასთან დაჯდომისთანავე მაშინვე ჭამას ნუ დაიწყებთ. დაელოდეთ, სანამ სუფრის ყველა წევრი დაჯდება და შეეცადეთ, ერთობლივად თუ არა, ოდნავი დაგვიანებით დააგემოვნოთ.
  • საკვების დაწუნება ცუდი ტონია. მითუმეტეს თუ სტუმრად ოჯახში ხართ. აღფრთოვანების გამოხატვა კი ყოველთვის მისასალმებელია.

ახლა რაც შეეხება თავად ჭურჭელთან და დანა-ჩანგალთან ურთიერთობას. უმეტესად, ყველგან მარტივად გაწყობილი სუფრა გვხვდება, ყოველგვარი ზედმეტი ჩანგლისა თუ თეფში-ჭიქის გარეშე. გაითვალისწინეთ, რომ ბოკალი, რომელიც ზომით შედარებით მომცროა, ყოველთვის ალკოჰოლური სასმელის, უფრო ზუსტად, ღვინისთვის გამოიყენება, ხოლო დიდი ბოკალი გამაგრილებელი სასმელის ან წყლისთვისაა განკუთვნილი.

თუ თეფშის გარშემო ბევრი სახეობის დანა-ჩანგალია დალაგებული, არ დაიბნეთ. სუფრაზე საკვები დაწყობილი დანა-ჩანგლის თანმიმდევრობით შემოვა, გამოიყენეთ ისინი "გარედან-შიგნით" პრინციპით და ყველაფერი თავის ადგილას დადგება.

თუკი სუფრასთან წვნიანია, ბოლო წვეთებს ადვილად ამოიღებთ კოვზით თუკი თეფშს თქვენი საწინააღმდეგო მიმართულებით ოდნავ აწევთ. ისე კი, მაინცდამაინც აუცილებელი არაა ბოლო კოვზიც მიირთვათ. მთავარი თეფშის თავთან პატარა თეფში პურისთვისაა განკუთვნილი.

ძალიან მოსახერხებელია, როდესაც პურის სუფრაზე დადება არ გიწევთ განაგრძეთ კითხვა