28 წლის თეო გელაშვილს წნორში, მეგობრებთან ერთად საქონლის ფერმა აქვს. მათ ამხანაგობა "ნატურალი" და ბრენდი "მაწონი ქიზიყიდან" შექმნეს. მაწონს ნატურალური რძით, თიხის ქოთნებში ადედებენ, რაც მათი თქმით, მას განსაკუთრებულ გემოს აძლევს. მაწონი სიღნაღის რაიონში არსებულ მაღაზიებში იყიდება და 330 გრამიანი ქილა 3 ლარი ღირს.
როგორც თეო გელაშვილმა კახეთის საინფორმაციო ცენტრს უთხრა, თიხის ქოთნებში მაწვნის წარმოების იდეის განხორციელებაში მათ სახელმწიფო პროგრამა "აწარმოე საქართველოში" დაეხმარა. პროექტის ფარგლებში მიღებული 15 ათასი ლარით რძის გადამამუშავებელი საწარმოსთვის დანადგარები შეიძინეს.
"მაწონს ნატურალური რძით, ყოველგვარი მინარევების გარეშე ვადედებთ. თიხის ქოთნებს ჩვენს მიერ შექმნილი დიზაინითა და წარწერით ადგილობრივ მეთუნეს ვამზადებინებთ. ქოთნები შიგნიდან მოსანთლულია. წარმოების დაწყებისთანავე მაწონმა როგორც ვიზუალით, ისე გემოვნებით დიდი მოწონება დაიმსახურა. განსაკუთრებით სიღნაღში ჩამოსულ ტურისტებს მოსწონთ", - აცხადებს თეო გელაშვილი.
იხილეთ ვრცლად
კახეთის საინფორმაციო ცენტრი