მსოფლიო
პოლიტიკა
სამხედრო

25

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

სამშაბათი, მთვარის ოცდამეექვსე დღე დაიწყება 06:31-ზე, მთვარე მერწყულში საკმაოდ რთული დღეა. თავი შეიკავეთ ყოველგვარი კონფლიქტისგან. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ფულის ხარჯვას; ვაჭრობაში არ მოტყუვდეთ. კარგი დღეა სწავლისა და გამოცდის ჩასაბარებლად. მოერიდეთ სამსახურის, საქმიანობის შეცვლას. უფროსთან კამათს. მგზავრობა და მივლინება სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგია მსუბუქი ვარჯიში; საოჯახო საქმეების შესრულება. მოერიდეთ ხორციან კერძებს. სასურველია თევზისა და ბოსტნეულის. თავი შეიკავეთ მოწევისა და ალკოჰოლისგან. გაფრთხილდით, მოსალოდნელია ტრავმები და მოტეხილობები.
მოზაიკა
სამართალი
სპორტი
Faceამბები
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
სამუშაო ადგილები, სადაც ალკოჰოლის მიღება... აუცილებელია!
სამუშაო ადგილები, სადაც ალკოჰოლის მიღება... აუცილებელია!

ალ­კოჰო­ლის მი­ღე­ბა სა­მუ­შაო ად­გი­ლას - ძა­ლი­ან ცუდი იდე­აა. პირ­ვე­ლი­ვე გახ­სნი­ლი ბოთ­ლი, სა­ვა­რა­უ­დოდ, უკა­ნას­კნე­ლი გახ­დე­ბა, ვიდ­რე რე­ზი­უ­მეს გა­ნა­ახ­ლებთ ახა­ლი სამ­სა­ხუ­რის სა­ძებ­ნე­ლად... თუმ­ცა, რას იტყო­დით ისეთ სამ­სა­ხურ­ზე, სა­დაც და­ლე­ვა არამ­ხო­ლოდ შე­იძ­ლე­ბა - სა­ჭი­როა კი­დეც? და რას ეტყო­დით დამ­საქ­მე­ბელს, რო­მე­ლიც პირ­და­პირ მი­გი­თი­თებთ: დღეს უნდა და­ლიო, მე­გო­ბა­რო! დიახ, ასე­თი სამ­სა­ხუ­რი არ­სე­ბობს, და არამ­ხო­ლოდ ზღაპ­რებ­ში. გთა­ვა­ზობთ მსგავ­სი თა­ნამ­დე­ბო­ბე­ბის რამ­დე­ნი­მე მა­გა­ლითს, რო­მელ­ზეც, ალ­ბათ, ბევ­რი არ იტყო­და უარს.

1. სო­მე­ლიე

და­ვი­წყოთ ყვე­ლა­ზე მარ­ტი­ვით. სო­მე­ლი­ემ, ღვი­ნო პრო­ფე­სი­ო­ნა­ლუ­რად რომ შე­ა­ფა­სოს, უნდა გა­სინ­ჯოს იგი და არა მხო­ლოდ სამ­სა­ხურ­ში: მსოფ­ლი­ო­ში ამ სას­მე­ლის იმ­დე­ნი სა­ხე­ო­ბა არ­სე­ბობს, რომ კვა­ლი­ფი­კა­ცი­ის ამაღ­ლე­ბა თით­ქმის ყო­ველ­დღე მო­გი­წევთ! რა თქმა უნდა, პრო­ფე­სი­ო­ნა­ლი სო­მე­ლიე ცდი­ლობს, სა­დე­გუს­ტა­ციო სას­მე­ლი არ გა­დაყ­ლა­პოს. მაგ­რამ ვინ თქვა, რომ თქვენ უკვე პრო­ფე­სი­ო­ნა­ლურ დო­ნეს მი­აღ­წი­ეთ? ტექ­ნი­კუ­რად, გახ­დე სო­მე­ლიე, არც თუ ისე რთუ­ლია. საკ­მა­რი­სია, გა­გაჩ­ნდეთ ინ­ტე­რე­სი ღვი­ნის მი­მართ, იცო­დეთ და­ლე­ვა და გქონ­დეთ მი­ნი­მა­ლუ­რი გე­მოვ­ნე­ბა მა­ინც. არ გა­წყენთ სპე­ცი­ა­ლუ­რი კურ­სე­ბიც, რო­მელ­თა გავ­ლის შემ­დეგ, ბო­ლოს და ბო­ლოს, ჯან­და­ბამ­დე გა­აგ­ზავ­ნით მო­ბეზ­რე­ბულ ოფისს და ბარ­ბა­ცით და­ად­გე­ბით ღვი­ნის სპე­ცი­ა­ლის­ტის არც თუ ისე სწორ გზას.

2. მწე­რა­ლი

სა­და­ვო, მაგ­რამ ჩვენს სი­ა­ში სრუ­ლი­ად დამ­სა­ხუ­რე­ბუ­ლად მოხ­ვედ­რი­ლი პრო­ფე­სია. უამ­რა­ვი ცნო­ბი­ლი მწე­რა­ლი არა­სო­დეს მა­ლავ­და ალ­კოჰო­ლი­სად­მი სიყ­ვა­რულს. ჰე­მინ­გუ­ეი, რე­მარ­კი, სე­ლინ­ჯე­რი და უამ­რა­ვი სხვა, მუ­შა­ო­ბის პრო­ცეს­ში მი­ირ­თმევ­დნენ ალ­კოჰოლს. ასე რომ, თუკი სა­კუ­თარ თავ­ში მწერ­ლო­ბის ნი­ჭის ნა­პერ­წკა­ლი აღ­მო­ა­ჩი­ნეთ, თა­მა­მად გა­მოკ­ვე­ბეთ იგი დი­ო­ნი­სეს ნა­ყო­ფით!

3. ბარ­მე­ნი

ალ­ბათ, ყვე­ლა­ზე ად­ვი­ლი სა­შუ­ა­ლე­ბა, და­ლიო სა­მუ­შაო ად­გი­ლას სა­ღა­მო­დან დი­ლამ­დე. ბარ­მე­ნის­თვის მთა­ვა­რია, კოქ­ტე­ი­ლე­ბის შე­რე­ვა ეხერ­ხე­ბო­დეს, და, რა თქმა უნდა, კლი­ენ­ტებ­თან კარ­გი ურ­თი­ერ­თო­ბა და­ამ­ყა­როს. ალ­კოჰო­ლი­სად­მი მა­ღა­ლი ტო­ლე­რან­ტო­ბა ძა­ლი­ან გა­მო­გად­გე­ბათ: სხვაგ­ვა­რად, მსგავს სამ­სა­ხურ­ში 1 კვი­რა­საც ვერ გაძ­ლებთ.

4. შეფ-მზა­რე­უ­ლი

რო­გორც ბარ­მენს, ასე­ვე შეფ-მზა­რე­ულ­საც შე­უძ­ლია გა­დაჰ­კრას ალ­კოჰო­ლი მუ­შა­ო­ბის პრო­ცეს­ში. რა თქმა უნდა, იმ შემ­თხვე­ვა­ში, თუ 2 ჭი­ქის მერე წი­წა­კას გა­ნურ­ჩევ­ლად ყვე­ლა კერ­ძში არ ჩაყ­რით ჰერ­ცო­გი­ნი­ა­სა­ვით, წიგ­ნი­დან "ალი­სა სა­ოც­რე­ბა­თა ქვე­ყა­ნა­ში".

5. სტარტ-აპ პრო­ექ­ტის მო­ნა­წი­ლე

ეს ახალ­გაზ­რდე­ბი იმა­ზე მეტს სვა­მენ, ვიდ­რე წარ­მო­გიდ­გე­ნი­ათ. და­ძა­ბუ­ლი სა­მუ­შაო, რომ­ლის შეს­რუ­ლე­ბაც პრო­ექ­ტის მო­ნა­წი­ლე­ებს უწევთ, გან­ტვირ­თვას მო­ი­თხოვს. ამი­ტო­მაც, უმ­სხვი­ლე­სი Yelp-ის მსგავ­სი აწ უკვე შემ­დგა­რი სტარ­ტა­პე­ბი, თა­ნამ­შრომ­ლებს ნე­ბას რთა­ვენ, და­ლი­ონ ლუდი შეს­ვე­ნე­ბი­სას.

6. ალ­კოჰო­ლის მა­ღა­ზი­ის თა­ნამ­შრო­მე­ლი

ხა­რის­ხი­ა­ნი ალ­კოჰო­ლის სპე­ცი­ა­ლი­ზე­ბუ­ლი მა­ღა­ზი­ე­ბი ხში­რად მარ­თა­ვენ დე­გუს­ტა­ცი­ას სა­კუ­თა­რი თა­ნამ­შრომ­ლე­ბის­თვის. მსგავ­სი სამ­სა­ხუ­რის მი­სა­ღე­ბად, საკ­მა­რი­სია, კარ­გად მო­ძებ­ნოთ ვა­კან­სი­ე­ბი შრო­მის ბა­ზარ­ზე, და­ნარ­ჩენს კი ად­გილ­ზე შე­გას­წავ­ლი­ან.

7. სა­რეს­ტორ­ნო კრი­ტი­კო­სი

გახ­დე სა­რეს­ტორ­ნო კრი­ტი­კო­სი, არ­ცთუ ისე ად­ვი­ლია - მი­ნი­მუმ, უკვე უნდა გყავ­დეთ აუ­დი­ტო­რია, რო­მე­ლიც თქვენს ავ­ტო­რი­ტე­ტულ აზრს ით­ვა­ლის­წი­ნებს, კუ­ლი­ნა­რუ­ლი საქ­მი­ა­ნო­ბი­საც უნდა გა­გე­გე­ბო­დეთ. ორი­ვეს გა­მო­მუ­შა­ვე­ბა შე­საძ­ლე­ბე­ლია, შე­დე­გი კი ამად ნამ­დვი­ლად ღირს. სა­უ­კე­თე­სო რეს­ტორ­ნებ­ში უფა­სო კერ­ძე­ბის და­გე­მოვ­ნე­ბის გარ­და, შე­სა­ბა­მის ალ­კოჰო­ლურ მე­ნი­უ­საც მი­ი­ღებთ. მთა­ვა­რია, ზედ­მე­ტი არ მო­გი­ვი­დეთ.

8. პრო­ფე­სი­ო­ნა­ლი ბლო­გე­რი

ბლო­გე­რო­ბა სულ უფრო და უფრო პო­პუ­ლა­რუ­ლი ხდე­ბა. ეს პრო­ფე­სია ით­ვა­ლის­წი­ნებს, რომ ხალ­ხს სა­ინ­ტე­რე­სო რა­მე­ე­ბი მო­უ­თხროთ: სად გა­ა­ტა­რონ შვე­ბუ­ლე­ბა, რო­მელ რეს­ტო­რანს ეწ­ვი­ონ და რაც მთა­ვა­რია, რო­მელ ბარ­ში ამ­ზა­დე­ბენ სა­უ­კე­თე­სო კოქ­ტე­ი­ლებს. პრო­ფე­სი­ო­ნა­ლი ბლო­გე­რი-მოგ­ზა­უ­რი რომ გახ­დეთ, სა­ჭი­როა მხო­ლოდ სურ­ვი­ლი და სა­ინ­ტე­რე­სო თე­მე­ბის მო­ძი­ე­ბის ნიჭი. გა­და­ა­ბი­ჯეთ ამ არ­ცთუ ისე მა­ღალ ზღურ­ბლს და შექ­მე­ნით კა­რი­ე­რა - ცალ ხელ­ში ჭიქა ღვი­ნით, მე­ო­რე­ში კი - პლან­შე­ტით.

9. ლუ­დის მხარ­შა­ვი

სა­კუ­თა­რი ლუ­დის ხარ­შვა სა­ინ­ტე­რე­სო საქ­მი­ა­ნო­ბაა, თუმ­ცა ისიც კი შე­იძ­ლე­ბა რუ­ტი­ნუ­ლი გახ­დეს, თუ, რა თქმა უნდა, სა­კუ­თა­რი პრო­დუქ­ტის დე­გუს­ტა­ცი­ას არ გა­და­წყვეტთ. გარ­და ამი­სა, უამ­რა­ვი ლუდ­სა­ხარ­ში კომ­პა­ნია სა­კუ­თარ თა­ნამ­შრო­მელს ლუ­დის ახა­ლი სა­ხე­ო­ბის დე­გუს­ტა­ცი­ას სთა­ვა­ზობს. მაგ­რამ ასე­თი სამ­სა­ხუ­რის შოვ­ნა ად­ვი­ლი არ არის, თქვენ ნამ­დვი­ლად უნდა გიყ­ვარ­დეთ ლუდი და ერ­კვე­ო­დეთ მისი მომ­ზა­დე­ბის ტექ­ნო­ლო­გი­ა­ში.

დუ­და­ნა ზა­ქა­რა­ია

AMBEBI.GE

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
"ერთა ლიგის" "პლეი ოფის" საპასუხო მატჩში საქართველოს ნაკრებმა სომხეთი ანგარიშით 6:1 დაამარცხა

სამუშაო ადგილები, სადაც ალკოჰოლის მიღება... აუცილებელია!

სამუშაო ადგილები, სადაც ალკოჰოლის მიღება... აუცილებელია!

ალკოჰოლის მიღება სამუშაო ადგილას - ძალიან ცუდი იდეაა. პირველივე გახსნილი ბოთლი, სავარაუდოდ, უკანასკნელი გახდება, ვიდრე რეზიუმეს განაახლებთ ახალი სამსახურის საძებნელად... თუმცა, რას იტყოდით ისეთ სამსახურზე, სადაც დალევა არამხოლოდ შეიძლება - საჭიროა კიდეც? და რას ეტყოდით დამსაქმებელს, რომელიც პირდაპირ მიგითითებთ: დღეს უნდა დალიო, მეგობარო! დიახ, ასეთი სამსახური არსებობს, და არამხოლოდ ზღაპრებში. გთავაზობთ მსგავსი თანამდებობების რამდენიმე მაგალითს, რომელზეც, ალბათ, ბევრი არ იტყოდა უარს.

1. სომელიე

დავიწყოთ ყველაზე მარტივით. სომელიემ, ღვინო პროფესიონალურად რომ შეაფასოს, უნდა გასინჯოს იგი და არა მხოლოდ სამსახურში: მსოფლიოში ამ სასმელის იმდენი სახეობა არსებობს, რომ კვალიფიკაციის ამაღლება თითქმის ყოველდღე მოგიწევთ! რა თქმა უნდა, პროფესიონალი სომელიე ცდილობს, სადეგუსტაციო სასმელი არ გადაყლაპოს. მაგრამ ვინ თქვა, რომ თქვენ უკვე პროფესიონალურ დონეს მიაღწიეთ? ტექნიკურად, გახდე სომელიე, არც თუ ისე რთულია. საკმარისია, გაგაჩნდეთ ინტერესი ღვინის მიმართ, იცოდეთ დალევა და გქონდეთ მინიმალური გემოვნება მაინც. არ გაწყენთ სპეციალური კურსებიც, რომელთა გავლის შემდეგ, ბოლოს და ბოლოს, ჯანდაბამდე გააგზავნით მობეზრებულ ოფისს და ბარბაცით დაადგებით ღვინის სპეციალისტის არც თუ ისე სწორ გზას.

2. მწერალი

სადავო, მაგრამ ჩვენს სიაში სრულიად დამსახურებულად მოხვედრილი პროფესია. უამრავი ცნობილი მწერალი არასოდეს მალავდა ალკოჰოლისადმი სიყვარულს. ჰემინგუეი, რემარკი, სელინჯერი და უამრავი სხვა, მუშაობის პროცესში მიირთმევდნენ ალკოჰოლს. ასე რომ, თუკი საკუთარ თავში მწერლობის ნიჭის ნაპერწკალი აღმოაჩინეთ, თამამად გამოკვებეთ იგი დიონისეს ნაყოფით!

3. ბარმენი

ალბათ, ყველაზე ადვილი საშუალება, დალიო სამუშაო ადგილას საღამოდან დილამდე. ბარმენისთვის მთავარია, კოქტეილების შერევა ეხერხებოდეს, და, რა თქმა უნდა, კლიენტებთან კარგი ურთიერთობა დაამყაროს. ალკოჰოლისადმი მაღალი ტოლერანტობა ძალიან გამოგადგებათ: სხვაგვარად, მსგავს სამსახურში 1 კვირასაც ვერ გაძლებთ.

4. შეფ-მზარეული

როგორც ბარმენს, ასევე შეფ-მზარეულსაც შეუძლია გადაჰკრას ალკოჰოლი მუშაობის პროცესში. რა თქმა უნდა, იმ შემთხვევაში, თუ 2 ჭიქის მერე წიწაკას განურჩევლად ყველა კერძში არ ჩაყრით ჰერცოგინიასავით, წიგნიდან "ალისა საოცრებათა ქვეყანაში".

5. სტარტ-აპ პროექტის მონაწილე

ეს ახალგაზრდები იმაზე მეტს სვამენ, ვიდრე წარმოგიდგენიათ. დაძაბული სამუშაო, რომლის შესრულებაც პროექტის მონაწილეებს უწევთ, განტვირთვას მოითხოვს. ამიტომაც, უმსხვილესი Yelp-ის მსგავსი აწ უკვე შემდგარი სტარტაპები, თანამშრომლებს ნებას რთავენ, დალიონ ლუდი შესვენებისას.

6. ალკოჰოლის მაღაზიის თანამშრომელი

ხარისხიანი ალკოჰოლის სპეციალიზებული მაღაზიები ხშირად მართავენ დეგუსტაციას საკუთარი თანამშრომლებისთვის. მსგავსი სამსახურის მისაღებად, საკმარისია, კარგად მოძებნოთ ვაკანსიები შრომის ბაზარზე, დანარჩენს კი ადგილზე შეგასწავლიან.

7. სარესტორნო კრიტიკოსი

გახდე სარესტორნო კრიტიკოსი, არცთუ ისე ადვილია - მინიმუმ, უკვე უნდა გყავდეთ აუდიტორია, რომელიც თქვენს ავტორიტეტულ აზრს ითვალისწინებს, კულინარული საქმიანობისაც უნდა გაგეგებოდეთ. ორივეს გამომუშავება შესაძლებელია, შედეგი კი ამად ნამდვილად ღირს. საუკეთესო რესტორნებში უფასო კერძების დაგემოვნების გარდა, შესაბამის ალკოჰოლურ მენიუსაც მიიღებთ. მთავარია, ზედმეტი არ მოგივიდეთ.

8. პროფესიონალი ბლოგერი

ბლოგერობა სულ უფრო და უფრო პოპულარული ხდება. ეს პროფესია ითვალისწინებს, რომ ხალხს საინტერესო რამეები მოუთხროთ: სად გაატარონ შვებულება, რომელ რესტორანს ეწვიონ და რაც მთავარია, რომელ ბარში ამზადებენ საუკეთესო კოქტეილებს. პროფესიონალი ბლოგერი-მოგზაური რომ გახდეთ, საჭიროა მხოლოდ სურვილი და საინტერესო თემების მოძიების ნიჭი. გადააბიჯეთ ამ არცთუ ისე მაღალ ზღურბლს და შექმენით კარიერა - ცალ ხელში ჭიქა ღვინით, მეორეში კი - პლანშეტით.

9. ლუდის მხარშავი

საკუთარი ლუდის ხარშვა საინტერესო საქმიანობაა, თუმცა ისიც კი შეიძლება რუტინული გახდეს, თუ, რა თქმა უნდა, საკუთარი პროდუქტის დეგუსტაციას არ გადაწყვეტთ. გარდა ამისა, უამრავი ლუდსახარში კომპანია საკუთარ თანამშრომელს ლუდის ახალი სახეობის დეგუსტაციას სთავაზობს. მაგრამ ასეთი სამსახურის შოვნა ადვილი არ არის, თქვენ ნამდვილად უნდა გიყვარდეთ ლუდი და ერკვეოდეთ მისი მომზადების ტექნოლოგიაში.

დუდანა ზაქარაია

AMBEBI.GE

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს