კულტურა/შოუბიზნესი
საზოგადოება
კონფლიქტები

16

ივნისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ორშაბათი, მთვარის მეოცე დღე დაიწყება 01:14-ზე, მთვარე მერწყულშია – რეკომენდებულია კოლექტიური მუშაობა, ერთობლივი პრობლემების გადაჭრა. ფინანსური საკითხების მოგვარება. მშენებლობის დაწყება. ძველი კავშირების გაძლიერება. გამოავლინეთ ლიდერის თვისებები. არ არის რეკომენდებული შურისა და ბოროტების გამოვლენა. ეგოიზმის და საკუთარი შესაძლებლობების გადაჭარბებული შეფასება. გაუფრთხილდით ხერხემალს. დღე კარგია მარხვისთვის. კარგია რომანტიკული შეხვედრა წყნარ ატმოსფეროში.
პოლიტიკა
მოზაიკა
სამართალი
სამხედრო
მეცნიერება
Faceამბები
სპორტი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
როგორ დაიწყო 14 წლის ასაკში კახელმა ბიჭმა ღვინის ჩამოსხმა
როგორ დაიწყო 14 წლის ასაკში კახელმა ბიჭმა ღვინის ჩამოსხმა

მე­ვე­ნა­ხე­ო­ბი­სა და მეღ­ვი­ნე­ო­ბი­სად­მი ინ­ტე­რე­სი მის მშობ­ლი­ურ სო­ფელს უკავ­შირ­დე­ბა. სო­ფე­ლი ტი­ბა­ა­ნი უგემ­რი­ე­ლე­სი ღვი­ნით არის ცნო­ბი­ლი.

მის­თვის ვაზი და ღვი­ნო დიდ შრო­მას­თან და ინ­ტე­რეს­თან ასო­ცირ­დე­ბა. მეღ­ვი­ნე­ო­ბა კი მისი ოჯა­ხის ტრა­დი­ცი­აა. ჯერ კი­დევ 4 წლის წინ, ახალ­გაზ­რდა მეღ­ვი­ნე ჯე­მალ ხა­ტი­აშ­ვი­ლი სულ რა­ღაც 14 წლის იყო, როცა სა­ო­ჯა­ხო საქ­მი­ა­ნო­ბის ბიზ­ნე­სად ქცე­ვის იდეა და­ე­ბა­და. რო­გორ მოხ­და ჯე­მალ ხა­ტი­აშ­ვი­ლის ამ სფე­რო­თი და­ინ­ტე­რე­სე­ბა და რო­გორ აპი­რებს მცი­რე ბიზ­ნე­სის გან­ვი­თა­რე­ბას - "ბიზ­ნესპრეს­ნი­უ­სი" ახალ­გაზ­რდა მეღ­ვი­ნეს ესა­უბ­რა.

"მეღ­ვი­ნე­ო­ბა და ღვი­ნი­სად­მი ინ­ტე­რე­სი ოჯა­ხურ ტრა­დი­ცი­ას უკავ­შირ­დე­ბა. ჩვე­ნი ვე­ნა­ხე­ბი სიღ­ნა­ღის რა­ი­ონ­ში, სო­ფელ ტი­ბა­ან­ში მდე­ბა­რე­ობს. ჩემი ოჯა­ხის მჭიდ­რო კავ­შირ­მა ვაზ­თან და ღვი­ნოს­თან, ჩემ­ში დიდი ინ­ტე­რე­სი გა­მო­იწ­ვია. 2011 წელს 14 წლის ასაკ­ში, სა­კუ­თა­რი ინი­ცი­ა­ტი­ვით პირ­ვე­ლად დავ­წუ­რე ღვი­ნო ჩემს მა­რან­ში და სა­კუ­თა­რი ტექ­ნო­ლო­გი­ით ვაძ­ვე­ლებ­დი და ვუვ­ლი­დი. ღვი­ნი­სად­მი ინ­ტე­რე­სი იმ­დე­ნად დიდი იყო, რომ ამ საქ­მე­ში გა­მოც­დი­ლი და კომ­პე­ტენ­ტუ­რი ახ­ლო­საც კი არ გა­ვი­კა­რე. ღვი­ნის ჩა­მოს­ხმის იდეა 2 წლის წინ გა­მიჩ­ნდა, ინ­ტერ­ნეტ­ში ვნა­ხე სტი­კე­რე­ბი და მეც გა­დავ­წყვი­ტე ღვი­ნო ჩა­მო­მეს­ხა. 4 წლის დაძ­ვე­ლე­ბით ჩა­მო­ვას­ხით ალა­დას­ტუ­რი ღვი­ნო

გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ისრაელმა ირანზე მასშტაბური დარტყმები განახორციელა: განადგურებულია ბირთვულ იარაღი, დაიღუპნენ სამხედრო მეთაურები

როგორ დაიწყო 14 წლის ასაკში კახელმა ბიჭმა ღვინის ჩამოსხმა

როგორ დაიწყო 14 წლის ასაკში კახელმა ბიჭმა ღვინის ჩამოსხმა

მევენახეობისა და მეღვინეობისადმი ინტერესი მის მშობლიურ სოფელს უკავშირდება. სოფელი ტიბაანი უგემრიელესი ღვინით არის ცნობილი.

მისთვის ვაზი და ღვინო დიდ შრომასთან და ინტერესთან ასოცირდება. მეღვინეობა კი მისი ოჯახის ტრადიციაა. ჯერ კიდევ 4 წლის წინ, ახალგაზრდა მეღვინე ჯემალ ხატიაშვილი სულ რაღაც 14 წლის იყო, როცა საოჯახო საქმიანობის ბიზნესად ქცევის იდეა დაებადა. როგორ მოხდა ჯემალ ხატიაშვილის ამ სფეროთი დაინტერესება და როგორ აპირებს მცირე ბიზნესის განვითარებას - "ბიზნესპრესნიუსი" ახალგაზრდა მეღვინეს ესაუბრა.

"მეღვინეობა და ღვინისადმი ინტერესი ოჯახურ ტრადიციას უკავშირდება. ჩვენი ვენახები სიღნაღის რაიონში, სოფელ ტიბაანში მდებარეობს. ჩემი ოჯახის მჭიდრო კავშირმა ვაზთან და ღვინოსთან, ჩემში დიდი ინტერესი გამოიწვია. 2011 წელს 14 წლის ასაკში, საკუთარი ინიციატივით პირველად დავწურე ღვინო ჩემს მარანში და საკუთარი ტექნოლოგიით ვაძველებდი და ვუვლიდი. ღვინისადმი ინტერესი იმდენად დიდი იყო, რომ ამ საქმეში გამოცდილი და კომპეტენტური ახლოსაც კი არ გავიკარე. ღვინის ჩამოსხმის იდეა 2 წლის წინ გამიჩნდა, ინტერნეტში ვნახე სტიკერები და მეც გადავწყვიტე ღვინო ჩამომესხა. 4 წლის დაძველებით ჩამოვასხით ალადასტური ღვინო

განაგრძეთ კითხვა

ქართველი ჟურნალისტის და ამერიკელი დიპლომატის ქორწილი ვაშინგტონში - "ძალიან ბედნიერები ვართ, რომ ვიპოვეთ ერთმანეთი"

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია