სამხედრო
პოლიტიკა
მსოფლიო
სპორტი
სამართალი
კულტურა/შოუბიზნესი
მეცნიერება
საზოგადოება
მოზაიკა
Faceამბები
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
"იფქლმა" პურის მასიურ წარმოებაში სრულყოფილი ცხობის მეთოდი, ხაშზე წარმოება დანერგა
"იფქლმა" პურის მასიურ წარმოებაში სრულყოფილი ცხობის მეთოდი, ხაშზე წარმოება დანერგა

"იფქლი" დღეს ერ­თა­დერ­თი კომ­პა­ნი­აა სა­ქარ­თვე­ლო­ში, რო­მე­ლიც მა­სი­ურ წარ­მო­ე­ბა­ში პურს სრულ­ყო­ფი­ლი და ჯან­სა­ღი მე­თო­დით, ხაშ­ზე აცხობს.

კომ­პა­ნია "იფქლი" 2016 წლის და­სა­წყი­სი­დან პურს უძ­ვე­ლე­სი ქარ­თუ­ლი და ჯან­სა­ღი მე­თო­დით ხაშ­ზე, ანუ სპე­ცი­ა­ლუ­რად დამ­ჟა­ვე­ბულ ცომ­ზე აწარ­მო­ებს.

პუ­რის ცხო­ბის ეს სრულ­ყო­ფი­ლი მე­თო­დი, რო­მე­ლიც დღეს მსოფ­ლი­ოს წამ­ყვან ქვეყ­ნებ­ში გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა, 90-იან წლე­ბამ­დე სა­ქარ­თვე­ლო­შიც არ­სე­ბობ­და. შემ­დგომ იგი მა­სობ­რი­ვი წარ­მო­ე­ბი­სათ­ვის პუ­რის მომ­ზა­დე­ბის უფრო დაჩ­ქა­რე­ბულ­მა და ნაკ­ლე­ბად ჯან­საღ­მა ტექ­ნო­ლო­გი­ამ ჩა­ა­ნაც­ვლა. ამის მი­ზე­ზი ის იყო, რომ ერ­თის მხრივ, ქარ­თულ კომ­პა­ნი­ებს ხელი არ მი­უწ­ვდე­ბო­დათ სა­ჭი­რო ტექ­ნო­ლო­გი­ებ­ზე და მე­ო­რეს მხრივ, დაჩ­ქა­რე­ბუ­ლი მე­თო­დით ცხო­ბა გა­ცი­ლე­ბით იაფი ჯდე­ბა.

"ჩვე­ნი მი­ზა­ნი იყო დაგ­ვეძ­ლია წი­ნა­ღო­ბე­ბი და ხალ­ხის­თვის სრულ­ყო­ფი­ლი პური შეგ­ვე­თა­ვა­ზე­ბი­ნა. ყვე­ლას სა­სი­ხა­რუ­ლოდ, წელს უახ­ლე­სი ევ­რო­პუ­ლი და­ნად­გა­რე­ბი და­ვა­მონ­ტა­ჟეთ სა­წარ­მო­ში. ისი­ნი ცხო­ბის პრო­ცე­სებს ავ­ტო­მა­ტუ­რად აკონ­ტრო­ლე­ბენ", - გა­ნა­ცხა­და "იფქლის" გე­ნე­რა­ლურ­მა დი­რექ­ტორ­მა, შაქ­რო ბა­კუ­რა­ძემ.

"იფქლი" დღეს ერ­თა­დერ­თი კომ­პა­ნი­აა სა­ქარ­თვე­ლო­ში, რო­მე­ლიც მა­სი­ურ წა­რო­ე­ბა­ში პურს სრულ­ყო­ფი­ლი და ჯან­სა­ღი მე­თო­დით, ხაშ­ზე აცხობს.

"მინ­დო­და გა­მო­მე­ცხო ნამ­დვი­ლი პური, რო­მელ­საც თით­ქმის ყვე­ლა ნატ­რობს სა­ქარ­თვე­ლო­ში. დაჩ­ქა­რე­ბუ­ლი წე­სით დამ­ზა­დე­ბუ­ლი პუ­რი­სა­გან გან­სხვა­ვე­ბით ასე­თი, ხაშ­ზე დამ­ზა­დე­ბუ­ლი პური უფრო ჯან­სა­ღია. აღ­სა­ნიშ­ნა­ვია ასე­ვე მისი გან­სა­კუთ­რე­ბუ­ლი გემო, არო­მა­ტი, ვარ­გი­სი­ა­ნო­ბა და სტრუქ­ტუ­რა. ამი­ტო­მაც იყო, რომ კომ­პა­ნია "იფქლში" სა­ქარ­თვე­ლო­ში პუ­რის ხაშ­ზე ცხო­ბის მა­სი­უ­რად და­ნერგვას დიდი ენ­თუ­ზი­აზ­მით მო­ვე­კი­დე", - აცხა­დებს კომ­პა­ნი­ის მთა­ვა­რი ტექ­ნო­ლო­გი, გელა კო­და­ლაშ­ვი­ლი, რო­მელ­მაც გა­ნათ­ლე­ბა პუ­რის წარ­მო­ე­ბა­ში ამე­რი­კის შე­ერ­თე­ბულ შტა­ტებ­ში მი­ი­ღო.

"იფქლის" ხაშ­ზე დამ­ზა­დე­ბუ­ლი პუ­რე­უ­ლი მა­ღა­ზი­ებ­ში უკვე იყი­დე­ბა ჩვე­ულ ფას­ში. ამ პუ­რე­უ­ლის შე­ფუთ­ვას ამ­შვე­ნებს სპე­ცი­ა­ლუ­რი ნი­შა­ნი: "ხაშ­ზე დამ­ზა­დე­ბუ­ლი".

ახა­ლი სა­წარ­მოს და­სათ­ვა­ლი­ე­რებ­ლად "იფქლი" ნე­ბის­მი­ერ მსურ­ველს იწ­ვევს.

www.ipkli.ge

R

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
გიორგი ბაჩიაშვილი - საქართველოს წარმომადგენლებმა, ივანიშვილის დავალებით, მიმართეს ბანდიტურ გზას და მოტაცებით ჩამომიყვანეს საქართველოში

"იფქლმა" პურის მასიურ წარმოებაში სრულყოფილი ცხობის მეთოდი, ხაშზე წარმოება დანერგა

"იფქლმა" პურის მასიურ წარმოებაში სრულყოფილი ცხობის მეთოდი, ხაშზე წარმოება დანერგა

"იფქლი" დღეს ერთადერთი კომპანიაა საქართველოში, რომელიც მასიურ წარმოებაში პურს სრულყოფილი და ჯანსაღი მეთოდით, ხაშზე აცხობს.

კომპანია „იფქლი“ 2016 წლის დასაწყისიდან პურს უძველესი ქართული და ჯანსაღი მეთოდით ხაშზე, ანუ სპეციალურად დამჟავებულ ცომზე აწარმოებს.

პურის ცხობის ეს სრულყოფილი მეთოდი, რომელიც დღეს მსოფლიოს წამყვან ქვეყნებში გამოიყენება, 90-იან წლებამდე საქართველოშიც არსებობდა. შემდგომ იგი მასობრივი წარმოებისათვის პურის მომზადების უფრო დაჩქარებულმა და ნაკლებად ჯანსაღმა ტექნოლოგიამ ჩაანაცვლა. ამის მიზეზი ის იყო, რომ ერთის მხრივ, ქართულ კომპანიებს ხელი არ მიუწვდებოდათ საჭირო ტექნოლოგიებზე და მეორეს მხრივ, დაჩქარებული მეთოდით ცხობა გაცილებით იაფი ჯდება.

„ჩვენი მიზანი იყო დაგვეძლია წინაღობები და ხალხისთვის სრულყოფილი პური შეგვეთავაზებინა. ყველას სასიხარულოდ, წელს უახლესი ევროპული დანადგარები დავამონტაჟეთ საწარმოში. ისინი ცხობის პროცესებს ავტომატურად აკონტროლებენ“, - განაცხადა „იფქლის“ გენერალურმა დირექტორმა, შაქრო ბაკურაძემ.

"იფქლი" დღეს ერთადერთი კომპანიაა საქართველოში, რომელიც მასიურ წაროებაში პურს სრულყოფილი და ჯანსაღი მეთოდით, ხაშზე აცხობს.

„მინდოდა გამომეცხო ნამდვილი პური, რომელსაც თითქმის ყველა ნატრობს საქართველოში. დაჩქარებული წესით დამზადებული პურისაგან განსხვავებით ასეთი, ხაშზე დამზადებული პური უფრო ჯანსაღია. აღსანიშნავია ასევე მისი განსაკუთრებული გემო, არომატი, ვარგისიანობა და სტრუქტურა. ამიტომაც იყო, რომ კომპანია „იფქლში“ საქართველოში პურის ხაშზე ცხობის მასიურად დანერგვას დიდი ენთუზიაზმით მოვეკიდე“, - აცხადებს კომპანიის მთავარი ტექნოლოგი, გელა კოდალაშვილი, რომელმაც განათლება პურის წარმოებაში ამერიკის შეერთებულ შტატებში მიიღო.

„იფქლის“ ხაშზე დამზადებული პურეული მაღაზიებში უკვე იყიდება ჩვეულ ფასში. ამ პურეულის შეფუთვას ამშვენებს სპეციალური ნიშანი: „ხაშზე დამზადებული“.

ახალი საწარმოს დასათვალიერებლად „იფქლი“ ნებისმიერ მსურველს იწვევს.

www.ipkli.ge

R

აზერბაიჯანის ტურიზმის საბჭო თბილისში ვიზიტორთა ცენტრ „Azerbaijan.Travel”-ს ხსნის

“დანკინში“ WOLT – ით შეკვეთისას Pickup სერვისი დაიწყო

როგორ მზადდება სახის მოვლის საშუალებები ლოკოკინისგან და რა განსაკუთრებულ თვისებებს შეიცავს ისინი