ევროპის 48 ქვეყანას შორის, იტალიის, საფრანგეთისა და ესპანეთის შემდეგ, ქართული ტრადიციული სამზარეულო მეოთხე ადგილს იკავებს.
ამერიკული გამოცემა Thrillist-ის თანახმად, საქართველო ევროპის ქვეყნების იმ რიცხვში მოხვდა, რომელთაც ყველაზე გემრიელი ტრადიციული კერძები აქვთ.
ამ სიაში საქართველომ მეოთხე ადგილი, იტალიის, საფრანგეთისა და ესპანეთის შემდეგ დაიკავა.
"საქართველო იმ უძველეს გზაზე მდებარეობს, რომელიც ევროპას აზიასთან და ახლო აღმოსავლეთთან აკავშირებს, აქ კერძები უნიკალური და ძალიან მდიდარი გემოთი გამოირჩევა. მზარეულები გამოიყენებენ განსაკუთრებულ მცენარეებსა და სანელებლებს, როგორიცაა ქინძი, ზაფრანა, ისინი ისეთ კომბინაციებშია გამოყენებული, რომ მსგავს შერწყმას სხვა რეგიონებში ვერსად ნახავთ",- ნათქვამია სტატიაში.
საინტერესოა ისიც, რომ განსხვავებული მცენარეები და განსხვავებული სანელებლები თავად საქართველოს რეგიონებისთვის დამახასიათებელ კერძებშიც გამოიყენება.