კონფლიქტები
პოლიტიკა

30

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მეორე დღე დაიწყება 07:11-ზე, მთვარე ვერძშია კარგი დღეა ნებისმიერი საქმის დასაწყებად; ფინანსური საკითხების მოსაგვარებლად; ვაჭრობისთვის. არ იკამათოთ, გადადეთ სასამართლო საქმეები. კარგ დღეა შემოქმედებითი და სამეცნიერო საქმეებისთვის. სწავლისთვის და გამოცდების ჩასაბარებლად. უფროსთან შეხვედრა სიკეთეს არ მოგიტანთ. კარგი დღეა საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. თამამად გაემგზავრეთ სამოგზაუროდ, მივლინებაში. სხვა დღისთვის გადადეთ ნიშნობა და ქორწინება. შეამცირეთ ალკოჰოლისა და სასმლის დოზა. მოერიდეთ ყოველგვარ ოპერაციასა და პროცედურას: თვალებზე, პირის ღრუში, ყურებზე; აგრეთვე დიდხანს კითხვასა და ტელევიზორის ყურებას.
საზოგადოება
სამართალი
Faceამბები
მეცნიერება
სამხედრო
კულტურა/შოუბიზნესი
მოზაიკა
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
6 მეთოდი კარტოფილის განსხვავებულად მოსამზადებლად
6 მეთოდი კარტოფილის განსხვავებულად მოსამზადებლად

კარ­ტო­ფი­ლი დიდ­სა თუ პა­ტა­რას ყვე­ლას ერ­თნა­ი­რად უყ­ვარს. ეს ის ბოსტნე­უ­ლია, რო­მე­ლიც გიხ­სნით უხერ­ხუ­ლი სი­ტუ­ა­ცი­ი­დან, როცა შინ გან­სა­კუთ­რე­ბუ­ლი არა­ფე­რია. ამი­ტო­მაც, გთა­ვა­ზობთ კარ­ტო­ფი­ლის გან­სხვა­ვე­ბუ­ლად და გემ­რი­ე­ლად მო­სამ­ზა­დებ­ლად რამ­დე­ნი­მე მე­თოდს.

კარ­ტო­ფი­ლი ნივ­რით

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • კარ­ტო­ფი­ლი 2 ცალი
  • ნი­ო­რი 2-3 კბი­ლი
  • ოხ­რა­ხუ­ში 4-5 ღერი
  • მა­რი­ლი და შავი წი­წა­კა გე­მოვ­ნე­ბით
  • ზეთი შე­საწ­ვა­ვად

1. მო­ხარ­შეთ კარ­ტო­ფი­ლი მა­რი­ლი­ან წყალ­ში, გა­აგ­რი­ლეთ, გაფ­ცქვე­ნით და და­ჭე­რით სიბ­რტყე­ზე თხლად.

2. ზე­თი­ან ტა­ფა­ზე მოწ­ვით დაჭ­რი­ლი ნი­ო­რი, რომ შე­წით­ლდე­ბა და­ა­წყვეთ ზე­მო­დან დაჭ­რი­ლი კარ­ტო­ფი­ლი, მო­ა­ყა­რეთ მა­რი­ლი, შავი წი­წა­კა და დაჭ­რი­ლი ოხ­რა­ხუ­ში. ჩან­გლით და­ა­წე­ქით რათა მი­ეკ­რას კარ­ტო­ფილს. რომ შე­იწ­ვე­ბა გა­და­აბ­რუ­ნეთ და შებ­რა­წეთ მე­ო­რე მხრი­და­ნაც.

ას­ფურ­ცე­ლა კარ­ტო­ფი­ლი

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • კარ­ტო­ფი­ლი 4 ცალი, მოზ­რდი­ლი
  • კა­რა­ქი 60 გ
  • პარ­მე­ზა­ნი 50 გ
  • ნა­ღე­ბი, ნე­ბის­მი­ე­რი პრო­ცენ­ტუ­ლო­ბით 80 მლ
  • გა­ხე­ხი­ლი ყვე­ლი

მო­საყ­რე­ლად სო­უ­სის­თვის:

  • არა­ჟა­ნი 100 მლ ნივ­რის კბი­ლი
  • 1-2 ოხ­რა­ხუ­ში ან კამა
  • მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი

თა­ნა­ბა­რი ზო­მის კარ­ტო­ფი­ლე­ბი კარ­გად გა­რე­ცხეთ და გა­ამ­შრა­ლეთ. თუ კანი გა­წუ­ხებთ, შე­გიძ­ლი­ათ გა­თა­ლოთ. ბას­რი და­ნით ჩა­ჭე­რით, მაგ­რამ ძირი არ და­ა­ზი­ა­ნოთ. ჭრი­ლებ­ში კა­რა­ქი­სა და პარ­მე­ზა­ნის თხე­ლი ნაჭ­რე­ბი. შე­გიძ­ლი­ათ ბე­კო­ნით ან ლო­რით შეც­ვა­ლოთ. მო­ა­ყა­რეთ მა­რი­ლი. გა­ახ­ვი­ეთ ფოლ­გა­ში ან პერ­გა­მენ­ტის ქა­ღალ­დში და აცხვეთ 40-50 წუთი 200 გრა­დუს­ზე.

ამ დრო­ის შემ­დეგ, გახ­სე­ნით ფოლ­გა, მო­ას­ხით კარ­ტო­ფილს ნა­ღე­ბი და მო­ა­ყა­რეთ ყვე­ლი. და­ახ­ლო­ე­ბით 15 წუთ­ში კერ­ძი მზა­დაა.

სო­უ­სად მო­უმ­ზა­დეთ არა­ჟა­ნი, შე­ზა­ვე­ბუ­ლიო ოხ­რა­ხუ­შით ან კა­მით, ნივ­რით, პილ­პი­ლით და მა­რი­ლით

ფარ­ში­რე­ბუ­ლი კარ­ტო­ფი­ლი

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • კარ­ტო­ფი­ლი 8 ცალი
  • მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი
  • კა­რა­ქი 2-3 ს.კ
  • გა­ხე­ხი­ლი ყვე­ლი 100 გ
  • რძე 3-4 ს.კ

კარ­გად გა­რე­ცხეთ და გა­ამ­შრა­ლეთ ერ­თნა­ი­რი ზო­მის კარ­ტო­ფი­ლე­ბი. წა­უს­ვით ზეთი, და­ა­ლა­გეთ ფოლ­გა­ჩა­ფე­ნილ ტა­ფა­ში და შეწ­ვით ღუ­მელ­ში 200 გრა­დუს­ზე დარ­ბი­ლე­ბამ­დე. დარ­ბი­ლე­ბუ­ლი კარ­ტო­ფი­ლი გა­მო­ი­ღეთ, წა­ა­ჭე­რით თა­ვე­ბი, კოვ­ზით ამო­ი­ღეთ რბი­ლო­ბი და ჩან­გლით დაფშვე­ნით. შე­უ­რი­ეთ ცო­ტა­ო­დე­ნი გა­ხე­ხი­ლი ყვე­ლი, კა­რა­ქი და რძე, მაგ­რამ ძა­ლი­ან არ გა­ა­თხე­ლოთ. და­ა­მა­ტეთ მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი გე­მოვ­ნე­ბით. მი­ღე­ბუ­ლი მასა ჩა­აბ­რუ­ნეთ ისევ კარ­ტო­ფი­ლის "ქურ­ქში" და შე­აბ­რუ­ნეთ ღუ­მელ­ში. მო­ას­ხუ­რეთ ცო­ტა­ო­დე­ნი ზეთი და აცა­ლეთ, სა­ნამ თავი მო­ებ­რა­წე­ბა.

იხი­ლეთ გაგ­რძე­ლე­ბა

რუბრიკის სხვა სიახლეები

6 მეთოდი კარტოფილის განსხვავებულად მოსამზადებლად

6 მეთოდი კარტოფილის განსხვავებულად მოსამზადებლად

კარტოფილი დიდსა თუ პატარას ყველას ერთნაირად უყვარს. ეს ის ბოსტნეულია, რომელიც გიხსნით უხერხული სიტუაციიდან, როცა შინ განსაკუთრებული არაფერია. ამიტომაც, გთავაზობთ კარტოფილის განსხვავებულად და გემრიელად მოსამზადებლად რამდენიმე მეთოდს.

კარტოფილი ნივრით

ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი 2 ცალი
  • ნიორი 2-3 კბილი
  • ოხრახუში 4-5 ღერი
  • მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით
  • ზეთი შესაწვავად

1. მოხარშეთ კარტოფილი მარილიან წყალში, გააგრილეთ, გაფცქვენით და დაჭერით სიბრტყეზე თხლად.

2. ზეთიან ტაფაზე მოწვით დაჭრილი ნიორი, რომ შეწითლდება დააწყვეთ ზემოდან დაჭრილი კარტოფილი, მოაყარეთ მარილი, შავი წიწაკა და დაჭრილი ოხრახუში. ჩანგლით დააწექით რათა მიეკრას კარტოფილს. რომ შეიწვება გადააბრუნეთ და შებრაწეთ მეორე მხრიდანაც.

ასფურცელა კარტოფილი

ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი 4 ცალი, მოზრდილი
  • კარაქი 60 გ
  • პარმეზანი 50 გ
  • ნაღები, ნებისმიერი პროცენტულობით 80 მლ
  • გახეხილი ყველი

მოსაყრელად სოუსისთვის:

  • არაჟანი 100 მლ ნივრის კბილი
  • 1-2 ოხრახუში ან კამა
  • მარილი და პილპილი

თანაბარი ზომის კარტოფილები კარგად გარეცხეთ და გაამშრალეთ. თუ კანი გაწუხებთ, შეგიძლიათ გათალოთ. ბასრი დანით ჩაჭერით, მაგრამ ძირი არ დააზიანოთ. ჭრილებში კარაქისა და პარმეზანის თხელი ნაჭრები. შეგიძლიათ ბეკონით ან ლორით შეცვალოთ. მოაყარეთ მარილი. გაახვიეთ ფოლგაში ან პერგამენტის ქაღალდში და აცხვეთ 40-50 წუთი 200 გრადუსზე.

ამ დროის შემდეგ, გახსენით ფოლგა, მოასხით კარტოფილს ნაღები და მოაყარეთ ყველი. დაახლოებით 15 წუთში კერძი მზადაა.

სოუსად მოუმზადეთ არაჟანი, შეზავებულიო ოხრახუშით ან კამით, ნივრით, პილპილით და მარილით

ფარშირებული კარტოფილი

ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი 8 ცალი
  • მარილი და პილპილი
  • კარაქი 2-3 ს.კ
  • გახეხილი ყველი 100 გ
  • რძე 3-4 ს.კ

კარგად გარეცხეთ და გაამშრალეთ ერთნაირი ზომის კარტოფილები. წაუსვით ზეთი, დაალაგეთ ფოლგაჩაფენილ ტაფაში და შეწვით ღუმელში 200 გრადუსზე დარბილებამდე. დარბილებული კარტოფილი გამოიღეთ, წააჭერით თავები, კოვზით ამოიღეთ რბილობი და ჩანგლით დაფშვენით. შეურიეთ ცოტაოდენი გახეხილი ყველი, კარაქი და რძე, მაგრამ ძალიან არ გაათხელოთ. დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. მიღებული მასა ჩააბრუნეთ ისევ კარტოფილის "ქურქში" და შეაბრუნეთ ღუმელში. მოასხურეთ ცოტაოდენი ზეთი და აცალეთ, სანამ თავი მოებრაწება.

იხილეთ გაგრძელება

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს