5 დესერტი - ბავშვობის ტკბილი გემო

5 დესერტი - ბავშვობის ტკბილი გემო

არსებობს განსაკუთრებული კერძები, რომლებიც ჩვენში ნოსტალგიას აღძრავს. დედის მიერ მოხარშული ვაშლის კომპოტის გემო ან მოხარშული შედედებული რძე - ყველაფერი ეს უდარდელ ბავშვობას, ყველაზე ბედნიერ და ნათელ დროს გვაგონებს. ჩვენ გავიზარდეთ, მაგრამ ეს ჯადოსნური კერძები დაუვიწყარია და დღემდე სიამოვნებით გეახლებით. მოდი, გავიხსენოთ 5 რეცეპტი, რომელთა გემოც განსაკუთრებით ტკბილისმოყვარულებს ემახსოვრებათ.

ნამდვილი ძველებური "იდეალი"

ინგრედიენტები: კვერცხი 4 შაქარი 1 ჭიქა კარაქი 60 გ სოდა ძმრით 1 ჩ.კ ფქვილი 2.5-3 ჭიქა თაფლი 4 ს.კ დაფქული ნიგოზი 1/2 ჭიქა კრემი: მოხარშული შესქელებული რძე 1.5 -2 ქილა ვანილი დარბილებული კარაქი 200 გ დაჭრილი ნიგოზი მოსართავად

მომზადების წესი: კვერცხით და შაქრით ათქვიფეთ გოგლი-მოგლი. დაამატეთ თაფლი, გამდნარი კარაქი, სოდა ძმრით და დადგით ორთლის აბაზანაზე. თან რამდენიმე წუთი კიდევ თქვიფეთ. მასა გახდება ფუმფულა და თხელი. შეურიეთ ფქვილი და ნიგოზი. ცეცხლი გამორთეთ და ცომი დატოვეთ კვლავ ორთლზე. საშუალო ზომის ფორმას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, გადაიტანეთ ცომის მესამედი და გააბრტყელეთ ფქვილიანი ან სველი ხელით. როცა ცომი თბილია, ადვილი სამუშაო და კარგად ბრტყელდება. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე რამდენიმე წუთი, სანამ ღია ოქროსფერს მიიღებს. ასევე გაიმეორეთ დანარჩენი ცომით. სულ ცხვება სამი ფირფიტა. კრემისთვის ათქვიფეთ შესქელებული რძე და დარბილებული კარაქი. ჯერ კარაქი ამოიყვანეთ, შემდეგ ნაწილ-ნაწილ შეათქვიფეთ შესქელებული რძე. დაამატეთ ვანილი. მიღებული კრემი წაუსვით სამივე ფირფიტას, მათ შორის გვერდებზეც. ფენებს შუა კრემს მოაყარეთ ცოტა დაჭრილი ნიგოზი. ასევე ნიგვზით დაფარეთ ზემოდან და სურვილის შემთხვევაში გვერდებზეც. ნიგოზი შეგიძლიათ წინასწარ მოხალოთ. ნამცხვარი მთელი ღამით გააჩერეთ მაცივარში და მხოლოდ შემდეგ დაჭერით.

"კორჟიკები" - ბევრი ჩვენგანის ბავშვობის დროინდელი ტკბილეული

ინგრედიენტები: ფქვილი 400 გ შაქარი 200 გ დარბილებული კარაქი 100 გ რძე 80 გ ვანილი კვერცხი 1 გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ კვერცხის გული 1

მომზადების წესი: დარბილებული კარაქი და შაქარი ერთად ათქვიფეთ მიქსერით. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი და შეურიეთ კარაქს რძესთან ერთად, თან თქვიფეთ. ცომს დაამატეთ გამაფხვიერებელი და ვანილი, შემდეგ ფქვილი. მოზილეთ ცომი. გააბრტყელეთ ფქვილიან მაგიდაზე 1 სმ სისქეზე და გამოჭერით. გადაიტანეთ ქაღალდ ჩაფენილ ტაფაზე, გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული+1 ჩ.კ რძე და გამოაცხეთ 200 გრადუსზე სანამ ლამაზ ოქროსფერს მიიღებს, დაახლოებით 10-15 წუთი.

გაგრძელება

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს