დაიწყო ერთ-ერთი ყველაზე დიდი საშობაო მარხვა... დიეტოლოები და მოძღვრებიც გვირჩევენ, არ გადავვარდეთ უკიდურესობაში საკვების შეზღუდვის მხრივ, ყველა ადამიანი ინდივიდუალურია და უნდა ესმოდეს, რა რაოდენობის და რა საკვები თუ სასმელი უნდა მიიღოს იმისათვის, რათა არ დაირღვიოს ჯანმრთელობა.
მაშ ასე, რომელიც პროდუქტები უნდა მივიღოთ დიდმარხვის პერიოდში, რათა შევინარჩუნოთ ძალები და არ გამოვფიტოთ ორგანიზმი.
ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო პროდუქტი მარხვის დროს – ლობიოა, ის შეიცავს დიდი რაოდენობით ცილას, რომელიც მარტივად შეითვისება და შესაბამისად ხორცის კარგი შემცვლელია. ლობიოში ასევე შედის ორგანიზმისთვის საჭირო თითქმის ყველა ვიტამინი და მინერალი.
შვრია – მარხვის დროს შეუცვლელია, რადგან გაჯერებულია ნახშირწყლებით და მთელი დღით ენერგიით აგავსებთ. შვრია შეიცავს დიდი რაოდენობით ფოსფორს და კალციუმს ასევე B ვიტამინს. როცა ორგანიზმს ეს ვიტამინი აკლია, ადამიანი სისუსტესა და ქრონიკულ დაღლილობას განიცდის.
ისპანახი მდიდარია C ვიტამინით, რომელიც ორგანიზმს გაციებებთან და ინფექციებთან ბრძოლაში ეხმარება. ასევე ეს ბოსტნეული მდიდარია რკინით და დაღლილობის მოხსნისა და ძალების მოკრეფის შესანიშნავი საშუალებაა.