არომატული და ტკბილი მანდარინი ყველას საყვარელი ციტრუსია. მიირთვით 3-4 ცალი დღეში და ზამთარს გრიპის გარეშე გაატარებთ.
მანდარინი გემრიელიცაა და სასარგებლოც, მაგრამ იცით, რომ რბილობის გარდა, მისი ქერქის გამოყენებაც შეგიძლიათ.
მანდარინის კანი შეგიძლიათ ან აირღუმელში გამოაშროთ, ან ბუნებრივად გახმობა აცადოთ. შემდეგ კი დააბლენდერეთ და მინის ქილაში შეინახეთ. იგი დიდი ხნით ინახება. დაუმატეთ ნამცხვრებში, ბრინჯში და პარკოსნებშიც კი.
მისი ნაყენი გამოიყენება გაციების, ბრონქიტის დროს. აგრეთვე, როცა ადამიანს სისხლში მომატებული შაქარი აქვს; იმუნიტეტის გასაუმჯობესებლად, მადის მოსამატებლად და კუჭ-ნაწლავის სისტემის გასაუმჯობესებლად.
იგი მდიდარია ვიტამინებითა და მინერალებით. ორგანიზმიდან გამოაქვს ზედმეტი სითხე. სისხლძარღვებს ელასტიკურობას ანიჭებს.