ბურღულეული ყოველთვის ითვლებოდა ჯანსაღ და კალორიულ საკვებად. განსაკუთრებით ხშირად მიირთმევენ მას ბავშვები - მშობელიც ცდილობს, ხშირად შესთავაზოს და პატარებსაც უყვართ. სამწუხაროდ, ბოლო დროს იმდენს საუბრობენ გენმოდიფიცირებულ მარცვლეულზე, რომ უკვე ბურღულსაც ეჭვის თვალით ვუყურებთ. ბრინჯი, ხორბალი, სიმინდი - ამ გენმოდიფიცირებული ნედლეულისგან დამზადებული პროდუქტი, რა თქმა უნდა, ჩვენს სამზარეულოში სასურველი კერძი ვერ გახდება. თუმცა აღმოჩნდა, რომ არსებობს მცენარე, რომლის გენმოდიფიცირებული "ვერსია" ჯერ არ შექმნილა. მეტიც, მისი მოყვანის დროს არ გამოიყენება სასუქები, პესტიციდები და ჰერბიციდები. არც ძვირი ღირს და თამამად შეგიძლიათ ბავშვსაც შესთავაზოთ.
განაგრძეთ კითხვა