სპორტი
Faceამბები
მსოფლიო
პოლიტიკა
საზოგადოება
მოზაიკა
სამხედრო
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
იაპონური ტორტი, რომელიც მხოლოდ სამი ინგრედიენტისგან შედგება
იაპონური ტორტი, რომელიც მხოლოდ სამი ინგრედიენტისგან შედგება

ეს ტორ­ტი გე­ნი­ა­ლუ­რი გა­მო­გო­ნე­ბაა. სა­ოც­რად ფა­ფუ­კი და გემ­რი­ე­ლი იგი მთე­ლი მსოფ­ლი­ოს გა­ო­ცე­ბას იწ­ვევს. ყვე­ლა­ფე­რი, რაც მის მო­სამ­ზა­დებ­ლად გჭირ­დე­ბათ, მხო­ლოდ სამი ინ­გრე­დი­ენ­ტის­გან შედ­გე­ბა :

  • 3 კვერ­ცხი
  • 120 გრა­მი თეთ­რი შო­კო­ლა­დი (ან რძი­ა­ნი შო­კო­ლა­დი)
  • 120 გრა­მი ნაღ­ბის კა­რა­ქი

დამ­ზა­დე­ბის პრო­ცე­სი:

და­ვამ­ტვრი­ოთ შო­კო­ლა­დი პა­ტა­რა ნა­ტე­ხე­ბად და ჩავ­ყა­როთ ჯამ­ში. და­ვად­ნოთ ორ­თქლზე.

გან­ვა­ცალ­კე­ვოთ კვერ­ცხის გული და ცილა. ავთქვი­ფოთ მიქ­სე­რით ცილა, სა­ნამ ერ­თი­ან მა­სას არ მი­ვი­ღებთ.

გამ­დნარ შო­კო­ლა­დი ავუ­რი­ოთ ნა­ღე­ბის კა­რაქთან ერ­თად და მო­ვუ­რი­ოთ ოთა­ხის ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე. მი­ღე­ბულ მა­სა­ლას და­ვუ­მა­ტოთ გვერ­ცხის გუ­ლე­ბი და მო­ვუ­რი­ოთ.

ათ­ქვე­ფი­ლი ცილა უმ­ჯო­ბე­სია ნა­წილ-ნა­წილ და­ვუ­მა­ტოთ. ამ­გვა­რად თქვე­ნი ტორ­ტი კი­დევ უფრო ფა­ფუ­კი გა­მო­ვა.

ქა­ლა­ღალ­დის­გან და­ვამ­ზა­დოთ ფორ­მა: დი­ა­მეტ­რი 20 სმ, სი­მაღ­ლე 15 სმ.

გად­მო­ვას­ხათ მი­ღე­ბუ­ლი ცომი ფორ­მა­ში, დავ­დგათ 1/4 ლიტ­რის ადუ­ღე­ბულ წყალ­ზე და 170° ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე გა­მო­ვა­ცხოთ და­ახ­ლო­ე­ბით, 15 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში.

შემ­დეგ ტემ­პე­რა­ტუ­რა 160 გრა­დუ­სამ­დე შე­ვამ­ცი­როთ და კი­დევ 15 წუ­თის გან­მავ­ლო­ბა­ში ვა­ცხოთ.

გა­ცი­ე­ბულ მზა პრო­დუქტს მო­ვა­ყა­როთ შაქ­რის პუდ­რა და მი­ვირ­თვათ!

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
შსს ფარულ ჩანაწერებს აქვეყნებს - დაკავებულია 3 პირი: კადრებში ჩანს, როგორ ყიდიან ნარკოტიკს

იაპონური ტორტი, რომელიც მხოლოდ სამი ინგრედიენტისგან შედგება

იაპონური ტორტი, რომელიც მხოლოდ სამი ინგრედიენტისგან შედგება

ეს ტორტი გენიალური გამოგონებაა. საოცრად ფაფუკი და გემრიელი იგი მთელი მსოფლიოს გაოცებას იწვევს. ყველაფერი, რაც მის მოსამზადებლად გჭირდებათ, მხოლოდ სამი ინგრედიენტისგან შედგება :

  • 3 კვერცხი
  • 120 გრამი თეთრი შოკოლადი (ან რძიანი შოკოლადი)
  • 120 გრამი ნაღბის კარაქი

დამზადების პროცესი:

დავამტვრიოთ შოკოლადი პატარა ნატეხებად და ჩავყაროთ ჯამში. დავადნოთ ორთქლზე.

განვაცალკევოთ კვერცხის გული და ცილა. ავთქვიფოთ მიქსერით ცილა, სანამ ერთიან მასას არ მივიღებთ.

გამდნარ შოკოლადი ავურიოთ ნაღების კარაქთან ერთად და მოვურიოთ ოთახის ტემპერატურაზე. მიღებულ მასალას დავუმატოთ გვერცხის გულები და მოვურიოთ.

ათქვეფილი ცილა უმჯობესია ნაწილ-ნაწილ დავუმატოთ. ამგვარად თქვენი ტორტი კიდევ უფრო ფაფუკი გამოვა.

ქალაღალდისგან დავამზადოთ ფორმა: დიამეტრი 20 სმ, სიმაღლე 15 სმ.

გადმოვასხათ მიღებული ცომი ფორმაში, დავდგათ 1/4 ლიტრის ადუღებულ წყალზე და 170° ტემპერატურაზე გამოვაცხოთ დაახლოებით, 15 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ ტემპერატურა 160 გრადუსამდე შევამციროთ და კიდევ 15 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ.

გაციებულ მზა პროდუქტს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და მივირთვათ!

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს