სიცხეში, როდესაც ავადმყოფობის გამომწვევი ბაქტერიები აქტიურ გამრავლებას იწყებს, მოწამვლის შემთხვევები ხშირდება. ამის თავიდან ასაცილებლად განსაკუთრებული სიფრთხილით უნდა შევარჩიოთ სურსათი და ზედმიწევნით დავიცვათ მისი შენახვის წესები.
როგორ ამოვიცნოთ გაფუჭებული სურსათი?
ფერით: კვერცხი იმღვრევა, ხორცი იღებს არასასიამოვნო მომწვანო ელფერს, ბოსტნეული იწყებს გამუქებას, რაც იმას ნიშნავს, რომ ლპობის პროცესი დაიწყო.
სუნით: ყველა პროდუქტი, განსაკუთრებით - ხორცი და კვერცხი, გაფუჭებისას იღებს სპეციფიკურ სუნს.
თუ საკვებმა ფერი და სუნი არ იცვალა, მაგრამ არ მოგეწონათ მისი გემო, ნუ შეჭამთ - ეს იმას ნიშნავს, რომ ორგანიზმმა სიგნალი მოგცათ საფრთხის თაობაზე.
ყურადღება
მიაქციეთ პროდუქტის სტრუქტურასა და კონსისტენციას. ნებისმიერი ცვლილება იძლევა ეჭვის საფუძველს. გაფუჭების ნიშანია, როდესაც ხორცი ფაშრდება, კვერცხი ლაყლაყებს, ხოლო ბოსტნეული დარბილებულია.
რჩევები