მთავრობამ კარტოფილის კიბოს კონტროლის ტექნიკური რეგლამენტი მიიღო, რომელიც არეგულირებს მავნე ორგანიზმის, კიბოს გამომწვევის - Synchytrium endobioticum - პათოგენის ფიტოსანიტარიულ კონტროლს და მისი გავრცელების პრევენციას. წესის მოქმედება ვრცელდება როგორც ბიზნესოპერატორებზე, ასევე ოჯახურ მეურნეობებზე. როგორც დადგენილებაშია მითითებული, კარტოფილის წარმოების ადგილზე პათოგენის არსებობაზე ეჭვის შემთხვევაში, სურსათის ეროვნული სააგენტო ვალდებულია ჩაატაროს სახელმწიფო კონტროლი.
ის ტერიტორია, სადაც ერთ მცენარეზე მაინც გამოვლინდა დაავადების ნიშნები ან ნიადაგში აღმოჩნდა პათოგენის, სულ მცირე - ერთი სიცოცხლისუნარიანი სპორანგიუმი, ცხადდება საკარანტინო ზონად, ხდება მისი შემოსაზღვრა და განისაზღვრება ბუფერული ზონა. რეგლამენტის მიხედვით, საკარანტინო ზონაში აკრძალულია: კარტოფილისა და სხვა ნებისმიერი სარგავი მასალის მოყვანა და ნიადაგში დათესვა/დარგვა; ნაკვეთის კულტივირების გარეშე, ბალახის საფარის ქვეშ დატოვება; ზონიდან გაურეცხავი და მიწიანი ტექნიკისა და სამუშაო იარაღების გამოტანა და გამოყენება. თუმცა, საკარანტინო ზონაში დასაშვებია სხვა სასოფლო-სამეურნეო კულტურების მოყვანა თესლბრუნვის წესების დაცვით.
ბუფერულ ზონაში, რომელიც ესაზღვრება საკარანტინო ზონას და ექვემდებარება ფიტოსანიტარიულ კონტროლს, აკრძალულია: პათოგენისადმი არარეზისტენტული (არაგამძლე) ჯიშის დათესვა; სასურსათო და სათესლე კარტოფილის შენახვა იმავე საცავში, სადაც ინახებოდა პათოგენით დასნებოვნებული ბოსტნეული.