სამწუხაროდ, ხილბოსტნეულს ძალიან ხშირად „ამდიდრებენ“ ნიტრატებით, რათა სწრაფად დამწიფდეს და დიდი გაიზარდოს. ნიტრატებით გაჯერებული პროდუქტები კი ზიანს აყენებს ორგანიზმს. როგორ დავრწმუნდეთ იმაში, რომ ნამდვილად ჯანსაღ პროდუქტს ვყიდულობთ და არა პესტიციდებით დამუშავებულს?
მოდით, გავერკვეთ: არა აქვს მნიშვნელობა სად შეიძენთ პროდუქტს: მარკეტში, ბაზარში თუ გლეხისგან, რომელიც ირწმუნება, რომ ნამდვილად თავისი ნაკვეთის ხილია. არსებობს კონკრეტული ნიშნები იმისა, რომ ნაყოფი დამწიფებულია ქიმიის დახმარებით.
არის ასეთი ხელსაწყო - ნიტრატ-ტესტი, რომელიც ზომავს ნიტრატების დაშვებულ ზღვარს კონკრეტულ ნაყოფში. თუმცა ნუ იჩქარებთ ამ მოწყობილობის შეძენას. ჯერ ერთი, ყველაზე უბრალო ნირტატ-ტესტიც კი საკმაოდ ძვირი ღირს. ნორმით დაშვებული ქიმიკატების 320 დასახელება არსებობს, მათ კომბინაციას კი ძნელად გავსაზღვრავთ დამოუკიდებლად. ამიტომ ჯერჯერობით ვენდოთ იმას, რაც უტყუარია: თვალები, ხელები და ყნოსვა.
ვაშლი - გახსოვდეთ, თუ ვაშლი მოეწონა ჭიას, ის შეიძლება აჭამოთ ბავშვსაც. დახლებზე ასეთ ვაშლს ნუ ეძებთ, მაინც ვერ შეხვდებით. იქ მხოლოდ იდეალური ფორმის, გაპრიალებული, ბზინვარე ვაშლები აწყვია. თუ ხელს მოკიდებთ, იგრძნობთ ზეთიან ზედაპირს. გარეცხვისას ხელიდან გისხლტებათ, ე.ი. ის დამუშავებულია პარაფინით. არ შეიძინოთ ასეთი ვაშლი.
განაგრძეთ კითხვა