მწვანე ყავის მარცვლები ჭარბი ცხიმის დაწვის უნიკალური საშუალებაა. მათი წყალობით ცხიმოვანი ჩანართები ორგანიზმისთვის ყოველგვარი ზიანის მიყენების გარეშე იშლება. გარდა ამისა, მწვანე ყავა არ შეიცავს მასტიმულირებელ და მატონიზებელ ნივთიერებებს, შესაბამისად, ჩვეულებრივი მოხალული ყავისაგან განსხვავებით, ის არ იწვევს აგზნებას, ნევროზულობას, გულისცემის აჩქარებას.
მეცნიერული გამოკვლევებით ნაჩვენებია, რომ მწვანე ყავის მარცვლები აქვეითებს არტერიულ წნევას და აჩქარებს მეტაბოლიზმს. მათი ძირითადი ინგრედიენტი ბუნებრივად აქტიური ნივთიერება - ქლოროგენის მჟავაა. ეს უკანასკნელი ორგანიზმში გლუკოზის გამოთავისუფლების შეფერხებას უზრუნველყოფს. შედეგად კი აქტიურდება მეტაბოლიზმის პროცესი და ღვიძლში აქტიურად იწვება ცხიმები.