პოლიტიკა
Faceამბები
საზოგადოება

1

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

სამშაბათი, მთვარის მეოთხე დღე დაიწყება 07:33-ზე, მთვარე კუროშია კარგი დღეა ახალი საქმეების დასაწყებად. აგრეთვე დაკარგული ნივთების, ადამიანების მოსაძებნად. გააფართოეთ ბიზნესი, დაარეგულირეთ ურთიერთობა ბიზნესპარტნიორებთან. მოაგვარეთ ფინანსური საკითხები. არასასურველია უძრავი ქონებით ვაჭრობა. მოერიდეთ კამათს, საქმეების გარჩევას. კარგი დღეა სწავლისთვის, სამეცნიერო სამუშაოსთვის, გამოცდის ჩაბარება სხვა დღისთვის გადადეთ. ცუდი დღეა მოგზაურობის დასაწყებად, შორ მანძილზე მგზავრობისთვის. შეძლებისდაგვარად მოუარეთ ყვავილებს, დარგეთ ხეები, გაისეირნეთ ბუნებაში. მოერიდეთ ალკოჰოლს, სიგარეტს, კუჭის გადატვირთვას; ოპერაციების ჩატარებას კისერსა და ყელზე. რაციონიდან გამორიცხეთ პროდუქტები, რომლებიც სახამებელსა და ნახშირწყლებს შეიცავს.
მსოფლიო
სამართალი
სამხედრო
მოზაიკა
კონფლიქტები
მეცნიერება
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
გოზინაყის რეცეპტი ქვეყნის მთავარი დედამთილისგან
გოზინაყის რეცეპტი ქვეყნის მთავარი დედამთილისგან

ყო­ველ ახალ წელს თი­თო­ე­უ­ლი დი­ა­სახ­ლი­სის მთა­ვა­რი საზ­რუ­ნა­ვი სა­ა­ხალ­წლო სუფ­რაა. ყვე­ლას სურს, სა­დღე­სას­წა­უ­ლო მა­გი­და ახა­ლი და მარ­ტი­ვად მო­სამ­ზა­დე­ბე­ლი კერ­ძე­ბით გა­ამ­დიდ­როს. გთა­ვა­ზობთ რამ­დე­ნი­მე რე­ცეპტს ცნო­ბი­ლი ქარ­თვე­ლე­ბის­გან.

ნა­ტუ­კა გუ­ლი­საშ­ვი­ლი:

- სა­ა­ხალ­წლო სუფ­რას მო­უხ­დე­ბა შემ­წვა­რი ქათ­მის ფილე ფორ­თოხ­ლით. ერთ კი­ლოგ­რამ ქათ­მის ფი­ლეს და­ბეგ­ვავთ და ჩა­დებთ მა­რი­ნად­ში, რო­მე­ლიც მზად­დე­ბა ერთი დიდი ფორ­თოხ­ლის წვე­ნით, მა­რი­ლი­თა და პაპ­რი­კით. ეს უკა­ნას­კნე­ლი სუ­ნე­ლია, ასე ვთქვათ, არამ­წა­რე წი­წა­კა. მა­რი­ნად­ში ნა­ხე­ვა­რი სა­ა­თი გა­ვა­ჩე­რებთ და ტა­ფა­ზე ორი­ვე მხრი­დან მა­ღალ ცე­ცხლზე სამ-სამი წუთი მოვ­ბრა­წავთ. ამ კერ­ძის­თვის სულ ოთხი ფორ­თო­ხა­ლი გჭირ­დე­ბათ, ერ­თის წვენს იყე­ნებთ მა­რი­ნა­დის­თვის. რაც შე­ე­ხე­ბა და­ნარ­ჩენ სამს, მათ კანს მო­აც­ლით და დაჭ­რით. ავი­ღებთ ცე­ცხლგამ­ძლე მი­ნის ჭურ­ჭელს, ძირ­ზე ვუს­ვამთ ცხიმს და ფე­ნე­ბად ვა­წყობთ დაჭ­რილ ფორ­თო­ხალს, მრგვლად დაჭ­რილ ერთ ვაშლს, გარ­და კე­ხუ­რა­სი, მა­რი­ნა­დი­დან ამო­ღე­ბულ და შემ­წვარ ქათ­მის ფი­ლეს, ისევ ვაშლს, ფორ­თო­ხალს, ორი სუფ­რის კოვზ მა­რი­ნადს და შევ­დგამთ ქუ­რა­ში. რო­მე­ლიც 1800 -ზე უნდა იყოს გა­ცხე­ლე­ბუ­ლი. 40 წუთ­ში კერ­ძი მზად არის. თეფ­შზე გად­მო­ღე­ბულს სი­ლა­მა­ზის­თვის შე­გიძ­ლი­ათ, მო­ა­ყა­როთ კამა.

- რა­ი­მე ტკბი­ლიც გვას­წავ­ლე...

- ყვე­ლა­ზე მარ­ტივ ტკბი­ლე­ულს გას­წავ­ლით. ვი­ღებთ ხუთ დიდი ზო­მის ვაშლს (სა­სურ­ვე­ლია იყოს ბა­ნა­ნი ან ან­ტო­ნოვ­კა), ვჭრით შუ­ა­ზე და ვუ­ღებთ გულს. არ ვთლით. ამოღ­რუტ­ნულ გუ­ლებ­ში ვა­თავ­სებთ ერ­თმა­ნეთ­ში არე­ულ ნი­გოზს, ქიშ­მიშ­სა და შა­ქარს და ზეთ­მოს­ხმულ ტა­ფა­ზე ვწვავთ. თეფ­შზე გად­მო­ვი­ღებთ და მო­ვას­ხამთ კრემს, რო­მე­ლიც შემ­დეგ­ნა­ი­რად მზად­დე­ბა: ნა­ხე­ვარ ქილა "სგუ­შონ­ში" ვუ­რევთ ერთ ქილა წყალს, და­ბალ ცე­ცხლზე წა­მო­ვა­დუ­ღებთ, ვუ­მა­ტებთ ერთ სუფ­რის კოვზ ფქვილს და კარ­გად რომ მო­ი­ხარ­შე­ბა, მი­ვი­ღებთ მო­ხარ­შულ კრემს. შე­გიძ­ლი­ათ, კრემს მო­ა­ხე­ხოთ ცედ­რა, ანუ ლი­მო­ნის გა­ხე­ხი­ლი კანი. სა­ო­ცარ არო­მატს აძ­ლევს. ცხელ-ცხელ კრემს მო­ას­ხამთ შემ­წვარ ვაშ­ლებს. უნდა მი­ირ­თვათ მა­შინ, როცა კრე­მი გა­ცივ­დე­ბა... გი­ლო­ცავთ დამ­დეგ ახალ წელს, მგო­ნი, თქვე­ნი მკი­თხვე­ლის­თვის კარ­გი სა­ჩუ­ქა­რი გა­მო­მი­ვი­და.

იხი­ლეთ გაგ­რძე­ლე­ბა

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ვლადიმირ პუტინმა სამხედრო სამსახურში საგაზაფხულო გაწვევის შესახებ ბრძანებას ხელი მოაწერა

გოზინაყის რეცეპტი ქვეყნის მთავარი დედამთილისგან

გოზინაყის რეცეპტი ქვეყნის მთავარი დედამთილისგან

ყოველ ახალ წელს თითოეული დიასახლისის მთავარი საზრუნავი საახალწლო სუფრაა. ყველას სურს, სადღესასწაულო მაგიდა ახალი და მარტივად მოსამზადებელი კერძებით გაამდიდროს. გთავაზობთ რამდენიმე რეცეპტს ცნობილი ქართველებისგან.

ნატუკა გულისაშვილი:

- საახალწლო სუფრას მოუხდება შემწვარი ქათმის ფილე ფორთოხლით. ერთ კილოგრამ ქათმის ფილეს დაბეგვავთ და ჩადებთ მარინადში, რომელიც მზადდება ერთი დიდი ფორთოხლის წვენით, მარილითა და პაპრიკით. ეს უკანასკნელი სუნელია, ასე ვთქვათ, არამწარე წიწაკა. მარინადში ნახევარი საათი გავაჩერებთ და ტაფაზე ორივე მხრიდან მაღალ ცეცხლზე სამ-სამი წუთი მოვბრაწავთ. ამ კერძისთვის სულ ოთხი ფორთოხალი გჭირდებათ, ერთის წვენს იყენებთ მარინადისთვის. რაც შეეხება დანარჩენ სამს, მათ კანს მოაცლით და დაჭრით. ავიღებთ ცეცხლგამძლე მინის ჭურჭელს, ძირზე ვუსვამთ ცხიმს და ფენებად ვაწყობთ დაჭრილ ფორთოხალს, მრგვლად დაჭრილ ერთ ვაშლს, გარდა კეხურასი, მარინადიდან ამოღებულ და შემწვარ ქათმის ფილეს, ისევ ვაშლს, ფორთოხალს, ორი სუფრის კოვზ მარინადს და შევდგამთ ქურაში. რომელიც 1800 -ზე უნდა იყოს გაცხელებული. 40 წუთში კერძი მზად არის. თეფშზე გადმოღებულს სილამაზისთვის შეგიძლიათ, მოაყაროთ კამა.

- რაიმე ტკბილიც გვასწავლე...

- ყველაზე მარტივ ტკბილეულს გასწავლით. ვიღებთ ხუთ დიდი ზომის ვაშლს (სასურველია იყოს ბანანი ან ანტონოვკა), ვჭრით შუაზე და ვუღებთ გულს. არ ვთლით. ამოღრუტნულ გულებში ვათავსებთ ერთმანეთში არეულ ნიგოზს, ქიშმიშსა და შაქარს და ზეთმოსხმულ ტაფაზე ვწვავთ. თეფშზე გადმოვიღებთ და მოვასხამთ კრემს, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: ნახევარ ქილა ''სგუშონში'' ვურევთ ერთ ქილა წყალს, დაბალ ცეცხლზე წამოვადუღებთ, ვუმატებთ ერთ სუფრის კოვზ ფქვილს და კარგად რომ მოიხარშება, მივიღებთ მოხარშულ კრემს. შეგიძლიათ, კრემს მოახეხოთ ცედრა, ანუ ლიმონის გახეხილი კანი. საოცარ არომატს აძლევს. ცხელ-ცხელ კრემს მოასხამთ შემწვარ ვაშლებს. უნდა მიირთვათ მაშინ, როცა კრემი გაცივდება... გილოცავთ დამდეგ ახალ წელს, მგონი, თქვენი მკითხველისთვის კარგი საჩუქარი გამომივიდა.

იხილეთ გაგრძელება

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს