მსოფლიო
პოლიტიკა
სამხედრო

25

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

სამშაბათი, მთვარის ოცდამეექვსე დღე დაიწყება 06:31-ზე, მთვარე მერწყულში საკმაოდ რთული დღეა. თავი შეიკავეთ ყოველგვარი კონფლიქტისგან. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ფულის ხარჯვას; ვაჭრობაში არ მოტყუვდეთ. კარგი დღეა სწავლისა და გამოცდის ჩასაბარებლად. მოერიდეთ სამსახურის, საქმიანობის შეცვლას. უფროსთან კამათს. მგზავრობა და მივლინება სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგია მსუბუქი ვარჯიში; საოჯახო საქმეების შესრულება. მოერიდეთ ხორციან კერძებს. სასურველია თევზისა და ბოსტნეულის. თავი შეიკავეთ მოწევისა და ალკოჰოლისგან. გაფრთხილდით, მოსალოდნელია ტრავმები და მოტეხილობები.
მოზაიკა
სამართალი
სპორტი
Faceამბები
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
შეცდომები, რომელსაც სამზარეულოში ყველაზე ხშირად უშვებენ
შეცდომები, რომელსაც სამზარეულოში ყველაზე ხშირად უშვებენ

საჭ­მლის მომ­ზა­დე­ბის პრო­ცეს­ში დაშ­ვე­ბულ­მა შეც­დო­მებ­მა, შე­იძ­ლე­ბა მხო­ლოდ კერ­ძი კი არა, ხა­სი­ა­თიც გა­გი­ფუ­ჭოთ და კუ­ლი­ნა­რო­ბის სურ­ვი­ლი გა­გიქ­როთ. იმი­სათ­ვის, რომ ეს პრო­ცე­სი სი­ა­მოვ­ნე­ბად იქ­ცეს, სა­ჭი­როა იცო­დეთ, სად იმა­ლე­ბა უსი­ა­მოვ­ნე­ბე­ბი.

1. კარ­ტო­ფი­ლი­სა და პო­მიდვ­რის ერ­თად მომ­ზა­დე­ბა.

თუ უმ კარ­ტო­ფილს ცო­ცხალ პა­მი­დორს და­ა­მა­ტებთ, რამ­დენ ხან­საც არ უნდა შუ­შოთ, კარ­ტო­ფი­ლი ცოტა უმი და მა­გა­რი დარ­ჩე­ბა. ამა­ში "დამ­ნა­შა­ვე" პა­მი­დორ­ში შე­მა­ვა­ლი მჟა­ვე­ბია, რო­მე­ლიც სხვა ბოსტნე­უ­ლის მომ­ზა­დე­ბის პრო­ცესს აფერ­ხებს. პა­მი­დო­რი და მისი შემ­ცვე­ლი სო­უ­სე­ბი კერძს მა­შინ ემა­ტე­ბა, როცა სხვა ბოსტნე­უ­ლი თით­ქმის მზად არის.

2. ხორ­ცის დაჭ­რა

ერთ-ერთი ყვე­ლა­ზე გავ­რცე­ლე­ბუ­ლი შეც­დო­მა ხორ­ცის დაჭ­რის დროს მოს­დით. ის აუ­ცი­ლებ­ლად კუნ­თო­ვა­ნი ბოჭ­კო­ე­ბის პერ­პენ­დი­კუ­ლა­რუ­ლად უნდა დაჭ­რას. ასე დაჭ­რი­ლი ხორ­ცი მომ­ზა­დე­ბის შემ­დეგ უფრო რბი­ლი გა­მო­დის.

3. რძის კოქ­ტე­ი­ლი მჟა­ვე ხი­ლით

თუ რძის კოქ­ტე­ილს მჟა­ვე ხი­ლით, მა­გა­ლი­ტად წი­თე­ლი მო­ცხა­რით მო­ამ­ზა­დებთ, ჩვე­უ­ლი გემ­რი­ე­ლი სას­მე­ლის ნაც­ვლად არა­ერ­თგვა­რო­ვან გა­უ­გე­ბარ ნა­რევს მი­ი­ღებთ. მა­ჟა­ვე ხილი რძეს აჭ­რის. კოქ­ტე­ი­ლის­თვის უკე­თე­სია ტკბი­ლი კენკრა შე­არ­ჩი­ოთ.

4. კარ­ტო­ფი­ლის პი­უ­რეს მომ­ზა­დე­ბა ბლენ­დერ­ში

ბლენ­დე­რის დახ­მა­რე­ბით პი­უ­რეს მომ­ზა­დე­ბას არ­ცერ­თი პრო­ფე­სი­ო­ნა­ლი მზა­რე­უ­ლი არ გირ­ჩევთ. შე­დე­გად მი­ი­ღებთ არა გემ­რი­ელ, ჰა­ე­რო­ვან გარ­ნირს, არა­მედ წე­ბო­ვან მა­სას.

5. წი­თე­ლი კომ­ბოს­ტოს წვნი­ა­ნი

თუ გა­და­წყვეტთ, რომ წვნი­ან­ში თეთ­რის ნაც­ვლად წი­თე­ლი კომ­ბოს­ტო გა­მო­ი­ყე­ნოთ, იცო­დეთ, რომ სა­ბო­ლო­ოდ ლურჯ წვნი­ანს მი­ი­ღებთ. მომ­ზა­დე­ბის პრო­ცეს­ში წი­თე­ლი კომ­ბოს­ტო სწო­რედ ასეთ ფერს იღებს. თუმ­ცა ეს გე­მო­ზე არ აი­სა­ხე­ბა და თუ ასე­თი უც­ნა­უ­რი ფერი არ გე­ხა­მუ­შე­ბათ, შე­გიძ­ლი­ათ თა­მა­მად მი­ირ­თვათ.

იხი­ლეთ სრუ­ლი ვერ­სია

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
"ერთა ლიგის" "პლეი ოფის" საპასუხო მატჩში საქართველოს ნაკრებმა სომხეთი ანგარიშით 6:1 დაამარცხა

შეცდომები, რომელსაც სამზარეულოში ყველაზე ხშირად უშვებენ

შეცდომები, რომელსაც სამზარეულოში ყველაზე ხშირად უშვებენ

საჭმლის მომზადების პროცესში დაშვებულმა შეცდომებმა, შეიძლება მხოლოდ კერძი კი არა, ხასიათიც გაგიფუჭოთ და კულინარობის სურვილი გაგიქროთ. იმისათვის, რომ ეს პროცესი სიამოვნებად იქცეს, საჭიროა იცოდეთ, სად იმალება უსიამოვნებები.

1. კარტოფილისა და პომიდვრის ერთად მომზადება.

თუ უმ კარტოფილს ცოცხალ პამიდორს დაამატებთ, რამდენ ხანსაც არ უნდა შუშოთ, კარტოფილი ცოტა უმი და მაგარი დარჩება. ამაში "დამნაშავე" პამიდორში შემავალი მჟავებია, რომელიც სხვა ბოსტნეულის მომზადების პროცესს აფერხებს. პამიდორი და მისი შემცველი სოუსები კერძს მაშინ ემატება, როცა სხვა ბოსტნეული თითქმის მზად არის.

2. ხორცის დაჭრა

ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული შეცდომა ხორცის დაჭრის დროს მოსდით. ის აუცილებლად კუნთოვანი ბოჭკოების პერპენდიკულარულად უნდა დაჭრას. ასე დაჭრილი ხორცი მომზადების შემდეგ უფრო რბილი გამოდის.

3. რძის კოქტეილი მჟავე ხილით

თუ რძის კოქტეილს მჟავე ხილით, მაგალიტად წითელი მოცხარით მოამზადებთ, ჩვეული გემრიელი სასმელის ნაცვლად არაერთგვაროვან გაუგებარ ნარევს მიიღებთ. მაჟავე ხილი რძეს აჭრის. კოქტეილისთვის უკეთესია ტკბილი კენკრა შეარჩიოთ.

4. კარტოფილის პიურეს მომზადება ბლენდერში

ბლენდერის დახმარებით პიურეს მომზადებას არცერთი პროფესიონალი მზარეული არ გირჩევთ. შედეგად მიიღებთ არა გემრიელ, ჰაეროვან გარნირს, არამედ წებოვან მასას.

5. წითელი კომბოსტოს წვნიანი

თუ გადაწყვეტთ, რომ წვნიანში თეთრის ნაცვლად წითელი კომბოსტო გამოიყენოთ, იცოდეთ, რომ საბოლოოდ ლურჯ წვნიანს მიიღებთ. მომზადების პროცესში წითელი კომბოსტო სწორედ ასეთ ფერს იღებს. თუმცა ეს გემოზე არ აისახება და თუ ასეთი უცნაური ფერი არ გეხამუშებათ, შეგიძლიათ თამამად მიირთვათ.

იხილეთ სრული ვერსია

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს