ფაფეულს ბავშვებისთვის ყველაზე სასარგებლო კერძად მიიჩნევენ, დიდხანს ის პატარების რაციონში ძირითადი კერძიც არის. თუმცა ამერიკელმა მეცნიერებმა ეჭვქვეშ დააყენეს ამ კერძის სარგებლობა. ეს პირველ რიგში იმ შაქრის რაოდენობასთან არის დაკავშირებული, რომელიც ფაფებშია. სტატისტიკის თანახმად, ამერიკაში წლის განმავლობაში ბავშვი საშუალოდ 4,5 კილოგრამ შაქარს იღებს, თუ რეგულარულად მიირთმევს ფაფებს.
ასეთი მოცულობა კი საშიშია არა მხოლოდ ბავშვებისთვის, მოზრდილებისთვისაც კი.
იხილეთ გაგრძელება