საზოგადოება
პოლიტიკა
კონფლიქტები
კულტურა/შოუბიზნესი
მსოფლიო
სამართალი
Faceამბები
მეცნიერება
სამხედრო
მოზაიკა
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
კულინარიული ეშმაკობები, რომელიც ყველამ უნდა იცოდეს
კულინარიული ეშმაკობები, რომელიც ყველამ უნდა იცოდეს

წვნი­ა­ნი ლი­მო­ნი

თუ გსურთ, რომ ლი­მონს მაქ­სი­მა­ლუ­რად ბევ­რი წვე­ნი გა­მოს­წუ­როთ, ცოტა ხნით ცხელ წყალ­ში ჩა­დეთ, შემ­დეგ მა­გი­და­ზე ხე­ლის გუ­ლის და­ჭე­რით გა­ა­გორ-გა­მო­ა­გო­რეთ. შემ­დეგ კი გა­ჭე­რით და გა­მო­წუ­რეთ.

პუ­რის შე­ნახ­ვა

თუ გსურთ, პურ­მა სი­ახ­ლე შე­ი­ნარ­ჩუ­ნოს და არ გა­მოშ­რეს, პლას­ტი­კურ პა­კეტ­ში მო­ა­თავ­სეთ და თან ნი­ა­ხუ­რის ღერო ჩა­ა­ყო­ლეთ. პური ნი­ა­ხუ­რი­დან ტენს აი­ღებს და სირ­ბი­ლეს შე­ი­ნარ­ჩუ­ნებს. რად­გან ნი­ა­ხუ­რი მძაფ­რი გე­მოს ბოსტნე­უ­ლი არ გახ­ლავთ, პური გე­მოს არ შე­იც­ვლის.

წი­წა­კის დაჭ­რა

სა­ნამ მწა­რე წი­წა­კას დაჭ­რით, ხე­ლებ­ზე ზეთი წა­ის­ვით. ის ქმნის ბა­რი­ერს კან­სა და წი­წა­კის "მწა­რე ნივ­თი­ე­რე­ბებს" შო­რის. ამ­გვა­რად, წი­წა­კის დაჭ­რის შემ­დეგ კა­ნის წვა აღარ შე­გა­წუ­ხებთ. მაგ­რამ სიფრ­თხი­ლე გა­მო­ი­ჩი­ნეთ, ზე­თი­ან ხე­ლებ­ში დანა სრი­ა­ლებს!

ჯან­ჯა­ფი­ლის ფეს­ვის გაფ­ცქვნა უდა­ნა­კარ­გოდ

ჯან­ჯა­ფი­ლის უს­წორ­მას­წო­რო ფეს­ვი შე­გიძ­ლი­ათ ჩაის კოვ­ზის ტა­რით ან პა­ტა­რა და­ნით გა­ფხი­კოთ. ამ­გვა­რად მხო­ლოდ თხელ ზედა ფე­ნას მო­ა­შო­რებთ და არო­მა­ტუ­ლი მცე­ნა­რე მთლი­ა­ნი და და­უ­ზი­ა­ნე­ბე­ლი დარ­ჩე­ბა.

იხი­ლეთ ვრცლად

კულინარიული ეშმაკობები, რომელიც ყველამ უნდა იცოდეს

კულინარიული ეშმაკობები, რომელიც ყველამ უნდა იცოდეს

წვნიანი ლიმონი

თუ გსურთ, რომ ლიმონს მაქსიმალურად ბევრი წვენი გამოსწუროთ, ცოტა ხნით ცხელ წყალში ჩადეთ, შემდეგ მაგიდაზე ხელის გულის დაჭერით გააგორ-გამოაგორეთ. შემდეგ კი გაჭერით და გამოწურეთ.

პურის შენახვა

თუ გსურთ, პურმა სიახლე შეინარჩუნოს და არ გამოშრეს, პლასტიკურ პაკეტში მოათავსეთ და თან ნიახურის ღერო ჩააყოლეთ. პური ნიახურიდან ტენს აიღებს და სირბილეს შეინარჩუნებს. რადგან ნიახური მძაფრი გემოს ბოსტნეული არ გახლავთ, პური გემოს არ შეიცვლის.

წიწაკის დაჭრა

სანამ მწარე წიწაკას დაჭრით, ხელებზე ზეთი წაისვით. ის ქმნის ბარიერს კანსა და წიწაკის "მწარე ნივთიერებებს" შორის. ამგვარად, წიწაკის დაჭრის შემდეგ კანის წვა აღარ შეგაწუხებთ. მაგრამ სიფრთხილე გამოიჩინეთ, ზეთიან ხელებში დანა სრიალებს!

ჯანჯაფილის ფესვის გაფცქვნა უდანაკარგოდ

ჯანჯაფილის უსწორმასწორო ფესვი შეგიძლიათ ჩაის კოვზის ტარით ან პატარა დანით გაფხიკოთ. ამგვარად მხოლოდ თხელ ზედა ფენას მოაშორებთ და არომატული მცენარე მთლიანი და დაუზიანებელი დარჩება.

იხილეთ ვრცლად

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს