მიხაკი
აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, აქრობს უსიამოვნო სუნს პირის ღრუში, ანეიტრალებს ტოქსინებს, წმენდს სისხლს. აუმჯობესებს მესხიერებას და აწესრიგებს ტვინში სისხლის მომოქცევას.
ჯანჯაფილი და ნიორი
გახდომას უწყობენ ხელს. მათში შემავალი აქტიური ნივთიერებები ჭამიდან მოკლე დროშივე ააქტიურებს მეტაბოლიზმის პროცესს. ისინი ორგანიზმს აიძულებს სითბო გამოყოს და დამატებითი კალორიები დახარჯოს.
ძირა და კამის თესლი ხველას ამსუბუქებს.
პიტნა ნერვებს ამშვიდებს, ორგანიზმს ადუნებს და თავის ტკივილსა და უძილობას შველის.
ოხრახუში
ორგანიზმიდან ზედმეტ სითხეს გამოდევნის და საჭმლის მონელებას აუმჯობესებს.
ანისი
შებერილ მუცელს შველის. შეიცავს ეთერზეთებს, რომელიც ნაწლავების მუშაობას ააქტიურებს და ქრონიკულ შეკრუილობასთან ბრძოლაშიც დაგეხმარებათ.
დარიჩინი
ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო სანელებელია, როემლიც ძლიერ ანტიოქსიდანტებს შეიცავს და ორგანიზმს ანთებებისგან იცავს. სასარგებლოა დიაბეტის დროს.
იხილეთ გაგრძელება