პოლიტიკა
მსოფლიო
საზოგადოება

6

აპრილი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მეცხრე დღე დაიწყება 12:10-ზე, მთვარე ლომში იქნება 08:37-დან რთული და დაძაბული დღეა. არ მოატყუოთ გარშემო მყოფები და არც თავად მოტყუვდეთ. არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ვაჭრობას, ურთიერთობის გარჩევას. ცუდი დღეა საქმეების გარჩევისთვის. შესაძლოა, სამუდამოდ დაკარგოთ ადამიანი. არასასურველია სამსახურის, საქმიანობის შეცვლა. კარგი დღეა მოგზაურობის, შორეული მგზავრობის დასაწყებად. აქტიურად დაისვენეთ, ივარჯიშეთ. შეასრულეთ საოჯახო საქმეები, გადაადგილეთ ავეჯი, კარგია მუშაობა მიწასთან. ქორწინება და ნიშნობა სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგი დღეა ორგანიზმის გასაწმენდად, წიდებისგან გათავისუფლება. ალკოჰოლსა და სასმელს დღეს საერთოდ ნუ მიიღებთ. აგრეთვე მოერიდეთ კუჭის გადატვირთვას. კარგად გამოიძინეთ, მიიღეთ მზის აბაზანები და დიდხანს ისეირნეთ.
მოზაიკა
სამხედრო
მეცნიერება
სპორტი
კონფლიქტები
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
ბეზე - მსოფლიო კულინარიის მონაპოვარი
ბეზე - მსოფლიო კულინარიის მონაპოვარი

ბეზე -baiser მსუ­ბუ­ქი დე­სერ­ტია, რო­მე­ლიც კარ­გად ათ­ქვე­ფი­ლი კვერ­ცხის ცი­ლი­სა და შაქ­რის­გან მზად­დე­ბა. Baiser ფრან­გუ­ლად ითარ­გმნე­ბა, რო­გორც კოც­ნა.

ბე­ზეს მე­ო­რე სა­ხელ­წო­დე­ბაა მე­რენ­გა. ეს ერთი შე­ხედ­ვით მარ­ტი­ვი დე­სერ­ტი მსოფ­ლიო სა­კონ­დიტ­რო ხე­ლოვ­ნე­ბის დიდ მო­ნა­პოვ­რად ით­ვლე­ბა. მისი წარ­მო­შო­ბის შე­სა­ხებ მკვლე­ვარ­თა აზრი იყო­ფა. ერ­თნი მის სა­ხელს გერ­მა­ნი­ა­ში არ­სე­ბულ პა­ტა­რა ქა­ლაქ მა­ი­რინ­გენს უკავ­ში­რე­ბენ. აქ მოღ­ვა­წე­ობ­და შვე­ი­ცა­რე­ლი კუ­ლი­ნა­რი გას­პა­რი­ნი და ბე­ზეს გა­მო­გო­ნე­ბა­საც მას მი­ა­წე­რენ. სხვა ვერ­სი­ის თა­ნახ­მად მე­რენ­გა მომ­დი­ნა­რე­ობს პო­ლო­ნუ­რი სი­ტყვი­დან მარ­ზინ­კა, ხოლო დე­სერ­ტის შექ­მნას პო­ლო­ნე­თის მე­ფის სტა­ნის­ლავ I-ის მზა­რე­უ­ლის დამ­სა­ხუ­რე­ბად მი­იჩ­ნე­ვენ.

ცნო­ბი­ლია, რომ მე­რენ­გა ძა­ლი­ან უყ­ვარ­და საფ­რან­გე­თის დე­დო­ფალ მა­რია-ან­ტუ­ა­ნე­ტას, რო­მე­ლიც თურ­მე ამ ნუგ­ბარს თა­ვა­დაც ამ­ზა­დებ­და. XIX სა­უ­კუ­ნემ­დე ბე­ზეს ფორ­მას კოვ­ზით აძ­ლევ­დნენ. სა­კო­ნი­დტ­რო ტომ­რის გა­მო­ყე­ნე­ბა კი კონ­დი­ტე­რებ­მა მოგ­ვი­ა­ნე­ბით და­ი­წყეს.

არ­სე­ბობს მე­რენ­გას რამ­დე­ნი­მე სა­ხე­ო­ბა: Meringue ordinaire ან meringue suisse, meringue italienne და meringue cuite. პირ­ველს სა­ხე­ო­ბას ამ­ზა­დე­ბენ გათ­ქვე­ფი­ლი ცი­ლი­სა და შაქ­რი­სა­გან, ამა­ტე­ბენ დე­სერ­ტებს, რთა­ვენ ნამ­ცხვრებს, გა­მო­ი­ყე­ნე­ბენ რო­გორც მი­ნან­ქარს. Meringue ordinaire ჩვენ­ში ძა­ლი­ან პო­პუ­ლა­რუ­ლია გან­სა­კუთ­რე­ბით გა­მომ­ცხვა­რი სა­ხით. მას უმა­ტე­ბენ სხვა­დას­ხვა სა­ხის კრემ­სა და გულ­სართს. აცხო­ბენ სხვა­დას­ხვა ფორ­მის პა­ტა­რა ფი­გუ­რებს, მოზ­რდილ ფე­ნებს სა­ჭი­რო­ე­ბის­და­მი­ხედ­ვით გა­მო­ი­ყე­ნე­ბენ ტორ­ტებ­სა და სხვა სა­კონ­დიტ­რო ნა­წარ­მის და­სამ­ზა­დებ­ლად. იტა­ლი­ურ მე­რენ­გას ძი­რი­თა­დად მი­ნან­ქრად იყე­ნე­ბენ. ცნო­ბი­ლი იტა­ლი­უ­რი ჩა­რო­ზი ზუ­პპა ინ­გლე­სე სწო­რედ ბე­ზეს გა­მო­ყე­ნე­ბით მზად­დე­ბა.

იხი­ლეთ სრუ­ლად

ბეზე - მსოფლიო კულინარიის მონაპოვარი

ბეზე - მსოფლიო კულინარიის მონაპოვარი

ბეზე -baiser მსუბუქი დესერტია, რომელიც კარგად ათქვეფილი კვერცხის ცილისა და შაქრისგან მზადდება. Baiser ფრანგულად ითარგმნება, როგორც კოცნა.

ბეზეს მეორე სახელწოდებაა მერენგა. ეს ერთი შეხედვით მარტივი დესერტი მსოფლიო საკონდიტრო ხელოვნების დიდ მონაპოვრად ითვლება. მისი წარმოშობის შესახებ მკვლევართა აზრი იყოფა. ერთნი მის სახელს გერმანიაში არსებულ პატარა ქალაქ მაირინგენს უკავშირებენ. აქ მოღვაწეობდა შვეიცარელი კულინარი გასპარინი და ბეზეს გამოგონებასაც მას მიაწერენ. სხვა ვერსიის თანახმად მერენგა მომდინარეობს პოლონური სიტყვიდან მარზინკა, ხოლო დესერტის შექმნას პოლონეთის მეფის სტანისლავ I-ის მზარეულის დამსახურებად მიიჩნევენ.

ცნობილია, რომ მერენგა ძალიან უყვარდა საფრანგეთის დედოფალ მარია-ანტუანეტას, რომელიც თურმე ამ ნუგბარს თავადაც ამზადებდა. XIX საუკუნემდე ბეზეს ფორმას კოვზით აძლევდნენ. საკონიდტრო ტომრის გამოყენება კი კონდიტერებმა მოგვიანებით დაიწყეს.

არსებობს მერენგას რამდენიმე სახეობა: Meringue ordinaire ან meringue suisse, meringue italienne და meringue cuite. პირველს სახეობას ამზადებენ გათქვეფილი ცილისა და შაქრისაგან, ამატებენ დესერტებს, რთავენ ნამცხვრებს, გამოიყენებენ როგორც მინანქარს. Meringue ordinaire ჩვენში ძალიან პოპულარულია განსაკუთრებით გამომცხვარი სახით. მას უმატებენ სხვადასხვა სახის კრემსა და გულსართს. აცხობენ სხვადასხვა ფორმის პატარა ფიგურებს, მოზრდილ ფენებს საჭიროებისდამიხედვით გამოიყენებენ ტორტებსა და სხვა საკონდიტრო ნაწარმის დასამზადებლად. იტალიურ მერენგას ძირითადად მინანქრად იყენებენ. ცნობილი იტალიური ჩაროზი ზუპპა ინგლესე სწორედ ბეზეს გამოყენებით მზადდება.

იხილეთ სრულად

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს