ხორცპროდუქტები ქართველი მომხმარებლის კვების რაციონის ერთ-ერთი ძირითადი შემადგენელი ნაწილია. მაღაზიის დახლებზე მზა ხორცპროდუქტების ასორტიმენტის ფართო არჩევანია, მათი ფასები, საგემოვნო თვისებები და მომზადების წესები კი ერთმანეთისგან განსხვავებული. მწარმოებლები ცდილობენ მყიდველს მუდმივად სიახლე შესთავაზონ. მომხმარებელმა კი ზოგჯერ არ იცის, თუ როგორ არის უმჯობესი ამა თუ იმ პროდუქტის მომზადება.
ხორცპროდუქტების ერთ-ერთი ყველაზე მსხვილი მწარმოებელი, "ნიკორა"თავისი პროდუქციის მაგალითზე გვთავაზობს მზა ხორცპროდუქტების სხვადასხვა სახეობის მომზადების წესებს. იმისთვის, რომ პროდუქტმა არ დაკარგოს საგემოვნო თვისებები, შეინარჩუნოს ყველა შემადგენელი ინგრედიენტისა და სანელებლის არომატი, გირჩევთ გაეცნოთ ამ კონკრეტულ რჩევებს. რეკომენდაციებს გთავაზობთ სამი პოროდუქტის შესახებ: სოსისი, რომლის მომზადების წესიც ბევრმა არასწორად იცის, ასევე სოსისი ყველით და ბეკონით, რომელიც სპეციფიური პროდუქტია და სპეციფიურ მომზადებას საჭიროებს და "კაიზერის" ნედლად შებოლილი ძეხვეული, რომელიც ხორცპროდუქტებში გამორჩეული დელიკატესია და პრემიუმ კლასს მიეკუთვნება.
ამ პროდუქტის გამოშრობისა და შებოლვის ეტაპი თვეზე მეტხანს გრძელდება, რის შედეგადაც ნედლად შებოლილი ძეხვი იძენს განსაკუთრებულ გემოსა და სტრუქტურას და შესაბამისად განსხვავებული მიდგომაა საჭირო მისი მირთმევისას.
გთავაზობთ ინფოგრაფიკას: